17:14 / 06.12.2016 Общество

Вадим Руденко: Напади на "Депутатський контроль" пов'язані з антикорупційною діяльністю

Голова Секретаріату Міжфракційного об’єднання “Депутатський контроль” Вадим Руденко на брифінгу у Верховній Раді повідомив про перші результати розслідування щодо нападів на членів МДО.

Він уточнив, що 2 грудня двоє невідомих здійснили підпал його автомобіля, який був припаркований на вулиці Велика Васильківська у Києві. Після цього 4 грудня у Харківській області невідомі з гранатомета обстріляли помешкання депутата, члена МДО Ігоря Котвіцього.

“З ймовірністю 99% можу запевнити вас, що ці події мають різних замовників, проте відбулися вони з представниками “Депутатського контролю”, і на 100% пов’язані з нашою антикорупційною роботою , яку ми проводимо вже 2 роки”, – заявив Руденко.

Він підкреслив, що команда “Депконтролю” викрила ряд корупціонерів, злочинців і аферистів, тому “спектр тих, хто може нам мстити, досить широкий”.

“Державна машина слабка як ніколи, злочинність вже не просто піднімає голову, вона просто нікого не боїться. Кожен такий випадок, який залишиться безкарним, призведе до ще 10 нових злочинів”, – вважає Голова Секретаріату.

Депутат Геннадій Кривошея також висловив думку, що напади на членів “Депконтролю” пов’язані з професійною діяльністю.

“Переконаний, що правоохоронні органи зможуть виявити людей, які здійснили такі незаконні діяння. Зокрема, проти нашого колеги Ігоря Котвіцього. Переконаний, що йому і його сім’ї має бути надана державна охорона”, – повідомив парламентар.

Нагадаємо, раніше МДО “Депконтроль” закликало надати його членам держохорону, а також звернулося до міністра внутрішніх справ А. Авакова та в. о. голови Нацполіції Вадима Трояна з проханням взяти під особистий контроль розслідування.