17:18 / 24.10.2016 Общество

Українці відкривають Україну: «Труханівська Січ» на Хмельниччині

Потяг Єднання «Труханівська Січ» продовжує свій маршрут країною. 23 жовтня волонтери з Києва та східних регіонів України відвідали Хмельницьку область, поспілкувалися з місцевими жителями та познайомилися з багатою культурною спадщиною Хмельницького краю, передає "Політика і культура".

«Я думаю, що цей потяг повинен був приїхати це двадцять п’ять років тому», – сказав комендант фортеці Меджибіж Олег Погорілець, вітаючи пасажирів агітпоїзду. «Ми сьогодні започатковуємо дуже гарну  справу. Українці повинні пізнавати Україну. Тому що здебільшого для українців наша Батьківщина, наша земля є terraincognita, земля невідома. Саме такі поїздки показують, наскільки ми багата країна, які в нас гарні традиції, які в нас гарні пам’ятки історії, архітектури, культури и природи. Я думаю, що сьогодні всі-всі, хто до нас приїхав, відкриють для себе Україну, і це залишиться з ними назавжди, і це вони передадуть своїм дітям», – підкреслив він.

Окрім Меджибіжа, волонтери відвідали, зокрема, Стару Синяву, Пасічне, Староконстянтинів та Пилявецьке поле, де вшанували пам’ять героїв, що загинули за незалежність України. За словами волонтерів, спілкування між мешканцями різних регіонів є дуже корисним і цікавим для всіх, оскільки насправді українці зазвичай дуже мало знають не тільки про історію та культуру сусідніх регіонів, але й про людей, які там живуть. Такі ініціативи, як поїзд Єднання, дають нам змогу краще пізнати один одного, вважають учасники акції.