10:26 / 30.05.2008 Общество

Сообщение об отмене дня Победы – «липа»!

Официально: депутаты Львовской облрады не голосовали за отмену праздника

Вчера многие СМИ растиражировали информацию о том, что депутаты Львовской облрады якобы обратились к Президенту с инициативой отменить празднование дня Победы. «Багнет» выяснил: это сообщение оказалось классической «уткой».
 

Как официально заявили сотрудники пресс-службы облрады, такого решения Львовская областная рада не принимала. «По регламенту, в начале утреннего заседания депутатам отводится 45 минут для краткого выступления с внесением предложений, объявлений, депутатских запросов, заявлений и сообщений. При этом затронутые вопросы не включаются в регламент. Именно в отведенные депутатам 45 минут Ростислав Новоженец и зачитал упомянутое выше письмо УРП к президенту Украины и попросил депутатов поддержать его как депутатский запрос. Однако Львовская облрада не голосовала за запрос Ростислава Новоженца к Президенту Украины и не принимала по этому вопросу решения», - сообщили «Багнету» в Львовской облраде.

В то же время, глава Львовской облрады Мирослав Сенник обратился с открытым письмом к премьер-министру Украины Юлии Тимошенко с просьбой повлиять на члена фракции БЮТ Ростислава Новоженца, уже неоднократно делавшего провокативные заявления. Вот текст письма:

«Вельмишановна Юліє Володимирівно!
 
Ознайомившись із змістом Вашого виступу на брифінгу стосовно неіснуючого рішення Львівської обласної ради щодо звернення до Президента України Віктора Ющенка про святкування 9 травня Дня перемоги, звертаємо увагу, що це вже вдруге представники фракції Вашого блоку у Львівській обласній раді створюють провокативну ситуацію, яка має на меті скомпрометувати діяльність обласної ради. Так, 18 березня депутат обласної ради, голова Української Республіканської Партії Лук’яненка, яка є членом Блоку Юлії Тимошенко, Ростислав Новоженець виніс на розгляд сесії звернення до Президента України Віктора Ющенка з вимогою ініціювати звернення до суду про заборону діяльності Партії регіонів та Комуністичної партії України. А на сесії 27 травня Ростислав Новоженець зачитав лист Української Республіканської Партії Лук’яненка до Президента України щодо святкування 9 травня Дня перемоги і попросив депутатів обласної ради підтримати його як запит до Президента України. Обидва рішення, згідно з Регламентом Львівської обласної ради, не є в її компетенції та не можуть бути прийнятими.
Звертаємося до Вас із проханням вплинути на ситуацію й змусити обласних керівників БЮТ реагувати на такі заяви членів Вашого блоку та дати оцінку заявам члена фракції БЮТ Ростислава Новоженця».