15:11 / 27.09.2016 Общество

Група депутатів ізраїльського парламенту вперше в історії відвідала Національний музей «Меморіал жертв Голодомору»

26 вересня 2016 року група депутатів парламенту Держави Ізраїль разом з Почесним консулом держави Ізраїль в Західному регіоні України Олегом Вишняковим вперше в історії відвідала Національний музей «Меморіал жертв Голодомору».

Членам ізраїльського парламенту були передані докази Голодомору 1932-1933 р.р. як геноциду українського народу (матеріали розсекречених документів СБУ, витяг з кримінальної справи, що демонструє факти та документи злочинів Радянської влади проти українців та доводить Голодомор як геноцид українського народу). Також члени Кнессету отримали книги Рафаеля Лемкіна «Радянський геноцид в Україні» та Володимира Василенка «Голодомор 1932-1933 років в Україні як злочин геноциду: правова оцінка».

Ізраїльські парламентарі оглянули музей Голодомору, переглянули списки загиблих, прослухали розповідь директора музею Олесі Стасюк про роки Голодомору.

Зустріч на території Національного музею «Меморіал жертв Голодомору» було організовано Почесним консульством Держави Ізраїль в Західному регіоні України.

В заходах взяли участь:

1. Олег Вишняков - Почесний консул Держави Ізраїль в Західному регіоні України

2. Талі Плосков, віце-спікер Кнессету, голова депутатської групи дружби Ізраїль-Україна

3. Нава Бокер, віце-спікер Кнессету

4. Єхіель Бар, віце-спікер Кнессету

5. Давид Бітан, голова Коаліції

6. Альберт Сахарович, Генеральний директор Кнессету

7. Олеся Стасюк - директор Національного музею «Меморіал жертв Голодомору»

Парламентська делегація Держави Ізраїль перебуває в Україні з офіційним візитом 25-30 вересня 2016 в рамках заходів з вшанування жертв розстрілів в Бабиному Яру, 75-та річниця яких відзначатиметься цими днями в Україні.