10:32 / 07.09.2016 Общество

Громадськість і депутати с. Трипілля (Обухівського району) виступають проти незаконного переділу земель місцевою владою

6 вересня 2016, о 14:00 в прес-центрі інформаційного агентства "Українські Новини" відбулася прес-конференція на тему: "Громадськість і депутати с. Трипілля (Обухівського району) виступають проти незаконного переділу земель місцевою владою", передають "Українські новини".

У ТОВ "Семфлот" заявляють, що 31 серпня рейдери під прикриттям місцевих силовиків захопили підприємство. За словами власника компанії, Семена Коширенкова, правоохоронці пред'явили претензії щодо його незаконної підприємницькою діяльності, наклали арешт на техніку. Також були вилучені копії всієї документації.

ТОВ "Семфлот" розташоване біля історичної місцевості Трипілля на Обухівщині на узбережжі Дніпра і спеціалізується на наданні послуг зберігання річкового піску, тому є "ласим шматочком" для місцевої влади, яка бажає нажитися на дарах природи.

Учасники прес-конференції заявляють, що під час рейдерського захоплення один з силовиків прямо вказав, що за всією операцією варто голова Обухівської РДА Олександр Туренко.

В середині серпня поточного року Туренко своїм розпорядженням дав невідомому ТОВ "Серпень-груп" дозвіл на розробку детального плану території на земельні ділянки площею 16га в адміністративних межах Трипільського сільської ради, в районі вантажного порту.

Місцевий бізнес та небайдужі мешканці обурені ситуацією, що склалася і закликають керівництво Генеральної прокуратури і Національного антикорупційного бюро України втрутитися в конфлікт і зупинитися свавілля "місцевих князьків" Обухівщини, а голови РДА Туренко - притягнути до відповідальності.

Спікери:

• Олексій Новохатько, депутат Обухівської районної ради;

• Микола Зануда, цивільний уповноважений з питань протидії корупції Київської обласної ОДА;

• Ігор Сухіх, депутат Обухівської районної ради;

• Семен Коширенков, власник компанії ТОВ "Семфлот", приватний підприємець;

• Представник громади с.Трипілля.

Адреса прес-центру: ст. м. "Палац спорту", вул. Еспланадна, 20, 1 поверх

Відео

 

ТЭГИ: