12:33 / 03.04.2016 Общество

Від Порошенка вимагають негайно звільнити Полторака

На сайті президента України з’явилась петиція з  вимогою відсторонити від посад керівництво Міністерства оборони та розслідувати їхні корупційні діяння.

Ініціатори петиції зазначають, що «Команда міністра Степана Полторака за півтора роки керівництва МО повністю дискредитувала себе корупцією, яку в умовах військових дій можна прирівняти до державної зради», повідомляє ПІК.

Зокрема, керівництво МО звинувачується в блокуванні  механізмів люстрації та призначені на керівні посади в відомчих держпідприємствах «генералів Януковича». Також ініціатори петиції вважають, що саме через корупційну діяльність керівництва МО, військові підприємства замість працювати цілодобово, простоюють, навмисно банкрутуються та розпродаються на металорухт. Натомісь оборонні замовлення отримують близькі до керівництва МИ структури в результаті непрозорих тендерів.

За такими ж схемами закуповується військова форма та харчування для армії, хоча власних можливостей міноборони вистачає, аби налагодити виробництво та постачання на відомчих підприємствах.

Окремо автори петиції наголошують на тому, що Україна досі не побудувала власного патронного заводу, через що у військах може начатись дефіцит якісних боєприпасів.

Окремо автори петиції відзначають, що при цьому «процвітає скандальний бізнес на «нагородній зброї».

Ініціатори завернення до глави держави вимагають від нього:

– Негайного відсторонення керівництва Міноборони.

– Розслідування причин масової зупинки військових виробництв.

– Розслідування спроб банкрутства військових заводів.

– Розслідування масового продажу майна військових виробництв на металобрухт.

– Розслідування обставин призначення на керівні посади осіб, що підлягають люстрації.

Підписати петицію можна тут.