10:16 / 27.07.2015 Общество

Голова ЦВК м. Охендовський: «Голосування пройшло без суттєвих порушень, які могли б вплинути на результат виборів. Тепер головне, щоб спокійно пройшло встановлення підсумків голосування в окрузі»

"За попередньою інформацією, наявною в Центральній виборчій комісії, голосування на всіх 83 виборчих дільницях округу № 205 пройшло спокійно, у відповідності з вимогами закону про вибори народних депутатів України та без суттєвих порушень, які могли б вплинути на результат виборів", - заявив Голова ЦВК в коментарі ІНТЕРФАКСУ.

"Тепер головне, щоб так же спокійно і у відповідності до встановлених законом процедур пройшли підрахунок голосів виборців на виборчих дільницях, транспортування виборчої документації до окружної виборчої комісії та встановлення підсумків голосування в окрузі".

"Центральна виборча комісія закликає усіх членів дільничних комісій, окружної виборчої комісії, кожного із зареєстрованих в окрузі кандидатів у народні депутати, їх довірених осіб та спостерігачів забезпечити порядок та дотримання вимог закону при підрахунку голосів, складанні відповідних протоколів, їх транспортуванні до окружної комісії та встановленні підсумків голосування".

"Хотілося б окремо подякувати співробітникам правоохоронних органів, яким вдалося забезпечити громадський порядок під час голосування. Сподіваємось, що вони і в подальшому зможуть так само ефективно запобігати усім можливим провокаціям та іншим спробам порушення порядку в цьому окрузі, а при необхідності – швидко та рішуче припиняти їх", - додав М. Охендовський.

"ЦВК буде оперувати тільки тими відомостями про зміст протоколів ДВК, які спочатку будуть отримані з окружної виборчої комісії за допомогою системи "Вибори" і носитимуть попередній та неофіційний характер, а потім відомостями із оригінальних примірників протоколів, коли вони будуть доставлені до ЦВК окружною комісією. Цього ми очікуємо у кінці дня у понеділок, або, що більш вірогідно, у вівторок. Штаби ж кандидатів дізнаються результати підрахунку голосів значно раніше за Центральну виборчу комісію, оскільки отримають їх від своїх спостерігачів безпосередньо з виборчих дільниць, як правило, за допомогою смс-повідомлень. Паралельний підрахунок голосів у штабах кандидатів розпочнеться одразу після завершення підрахунку на першій виборчій дільниці і буде тривати до завершення підрахунку на останній. Хотілося б, щоб одразу після завершення паралельного підрахунку переможені кандидати знайшли у собі сили привітати переможця, як це прийнято робити в усіх цивілізованих країнах світу."