02:18 / 27.07.2015 Общество

«Ми довіряємо результатам екзит-полу компанії «СОЦИС», - Сергій Березенко

Незважаючи на численні спроби зірвати виборчий процес, вибори в Чернігові відбулися. При цьому не останню роль у забезпеченні справедливих результатів відіграли громадські організації, такі як «Опора» та Комітет виборців України. Про це під час прес-конференції заявив кандидат у народні депутати по 205-му округу Сергій Березенко.

«У виборчому процесі було зафіксовано застосування всіх можливих брудних технологій. Але громадські організації – в тому числі і «Опора», і КВУ, зробили великий внесок у те, щоб вибори можна було вважати такими, що відбулися, і ті порушення, які були, суттєво не вплинули на результат», - зазначив Березенко.

За словами кандидата, його команда повністю довіряє результатам екзит-полу, проведеного на замовлення громадської організації «Комітет виборців України» компанією «СОЦИС».

«Наразі настрій у нашого штабу бадьорий, ми довіряємо екзит-полу, який організувала компанія «СОЦИС» на замовлення КВУ. Наразі ми закликаємо всіх учасників виборчого процесу зробити все можливе, щоб голоси були пораховані чесно, і хоча б у цій частині намагатися вирівняти ту ситуацію, яка створена навколо 205-го округу», - наголосив Сергій Березенко.

Згідно з даними екзит-полу Центру соціальних та маркетингових досліджень «СОЦИС», представник Блоку Петра Порошенка Сергій Березенко попередньо здобув 31,4% голосів, його основний опонент від «Українського об'єднання патріотів «Укроп» Геннадій Корбан - 17,1%, «свободівець» Андрій Міщенко - 10%, Ігор Андрійченко («Демократичний альянс») – 9%.

Наразі за даними паралельного підрахунку голосів після обробки інформації з половини дільниць зі значним відривом лідирує Сергій Березенко. Участь у голосуванні взяли 26409 виборців, за Березенка проголосувало 8921 (35,09%), за Геннадія Корбана – 3881 (15,24%), за Ігоря Андрійченка – 2076 (8,2%), нейдісними визнано 989 бюлетенів.