17:00 / 03.07.2015 Общество

«БРСМ-Нафта» спільно з пожежниками провели навчання з протипожежної безпеки

Компанія «БРСМ-Нафта» з власної ініціативи провела практичні заняття з протипожежної та техногенної безпеки для персоналу автозаправних комплексів на АЗК в Оболонському районі Києва спільно з підрозділами столичної аварійно-рятувальної служби Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

У ході проведених занять співробітники автозаправних станцій компанії «БРСМ-Нафта» мали можливість оглянути аварійно-рятувальну техніку та ознайомитися з діями держслужбовців ДСНС при умовній розгерметизації автоцистерни. Працівники компанії також попрактикували надання першої медичної допомоги потрепілим на манекенах. Окрім цього, співробітники продемонстрували навички користування протипожежними засобами.

За словами директора департаменту стратегічного маркетингу компанії «БРСМ-Нафта» Олександра Мельничука, проведення таких навчань протипожежної та антидиверсійної безпеки безпосередньо пов’язані з серією терактів на автозаправних комплексах компанії у 2014 році та потужним терактом на нафтобазі у селі Крячки Васильківського району на Київщині.

Як відомо, на привеликий жаль, ДСНС не мала попереднього досвіду та обладнання для боротьби з пожежею внаслідок подібних терактів. Саме тому автозаправна мережа «БРСМ-Нафта» стала ініціатором спільних навчань с ДСНС, де була чітко відпрацьована тактика роботи в надзвичайній ситуації.

Окрім посилення заходів безпеки, «БРСМ-Нафта» постійно контролює високу якість пального на своїх АЗК. Нещодавно, компанія провела незалежну експертизу якості пального на одній зі своїх АЗС,  із залученням експертних організацій. При цьому, представники ЗМІ самостійно обрали одну із АЗК «БРСМ-Нафта», на якій експерти зробили забір проб 6 видів пального для подальшого лабораторного дослідження.

Нагадаємо, що компанія «БРСМ-Нафта» після терактів на АЗК в екстреному порядку залучила додаткові можливості антидиверсійного характеру. Зокрема, розширено систему відеоспостереження, збільшено кількість відеокамер на всіх без винятку об’єктах. На автозаправних комплексах з інтервалом в 15 хвилин проводиться обхід прилеглої території та резервуарних парків.