07:16 / 26.06.2015 Общество

Міносвіти намагається зупинити співпрацю шкіл із антиукраїнськими організаціями

Міністерство доручило уникати співпраці з організаціями і структурами із сумнівною репутацією, тим більше - з відверто чи замасковано антиукраїнськими.

Міністерство освіти і науки звернулося до регіональних департаментів освіти і науки, а також педагогічних колективів навчальних закладів з проханням уникати співпраці з антиукраїнськими організаціями і структурами. Про це йдеться у листі Міносвіти щодо протидії пропаганді сепаратизму та антиукраїнській ідеології в системі освіти.

Зокрема, у міністерстві повідомляють, що на учнів, студентів, батьків та педагогічні колективи намагаються впливати різного роду "русскомировські" структури, серед яких називають "Русский мир", "Русское единство", "Одна Родина", Русскоязычная Украина", "Русская школа" тощо.

У Міносвіти наголошують, що під виглядом різноманітних громадських акцій така пропаганда передусім насаджується дітям, протидіючи виховуванню в молодому поколінні високих морально-етичних цінностей та поваги до Української держави.

"У час боротьби України з російською агресією - у тому числі інформаційною - співпраця навчальних закладів, українських педагогів з організаціями та окремими особами, які пропагують ворожу інтересам України ідеологію, розпалюють сепаратизм, сприяють агресору й окупанту, є неприпустимою із точки зору захисту національних інтересів, а також із точки зору місії педагога, міркувань моралі", - зауважують у Міністерстві освіти і науки.

У зв’язку з цим, міністерство доручило уникати співпраці з організаціями і структурами із сумнівною репутацією, тим більше - з відверто чи замасковано антиукраїнськими, зокрема щодо проведення спільних з ними заходів, поширення літератури та інших матеріалів, що пропонуються ними.

"Зі свого боку, Міністерство освіти і науки України звернулося до відповідних органів щодо вчинення певних дій стосовно організацій, які намагаються впливати на сферу освіти нашої країни в інтересах іноземної держави, що окупувала частину суверенної території України й дотепер продовжує розв’язану нею експансію", - наголосили у Міносвіти.