10:35 / 02.02.2014 Общество

«Якщо до понеділка Поляков не поверне акції, я клопотатиму про виключення його з «Батьківщини», — Томенко

 

Коментуючи ситуацію, яка склалася довкола підприємства «Уманьхліб», акціями якого заволодів Максим Поляков, народний депутат від Черкащини Микола Томенко повідомив.

- Я вже кілька місяців вивчаю цю ситуацію.  Спілкувався з директором підприємства Олександрою Бевз. Перевірка мною обставин справи чітко підтвердила, що нас, депутатів, спробували використати у цій оборудці, — вважає Томенко.

Про це повідомляє видання «Про головне».

Нагадаємо, депутата Уманської міської ради Максима Полякова колектив акціонерного товариства «Уманьхліб» звинуватив у заволодінні 13% акцій підприємства обманним шляхом.

- З огляду на це, керівництво обласної організації «Батьківщина» звернулося як до Полякова, так і до керівництва партії та поінформувало про придбання цих акцій, на нашу думку,  шляхом уведення в оману керівництво заводу, оскільки посилання Полякова на Томенка, Соболєва, Москаля та інших депутатів є не просто брехнею, а цинічним, — переконаний Томенко.

- Жоден з цих депутатів не був поінформований про наміри Полякова та не ставив умови придбання акцій. Навпаки, ми написали десятки листів і запитів до відповідних правоохоронних органів на захист підприємства, яке боялося рейдерського захоплення та втрати контрольного пакету акцій.

Як повідомляє джерело, нинішня ситуація виглядає таким чином, що поки що ні сам Поляков, ні керівництво партії не відреагували на цю ситуацію, тому, оскільки чекати вже далі нікуди, Томенко говорить про те, що якшо до понеділка Поляков не забезпечить повернення акцій трудовому колективу «Уманьхліб», він буде просити обласну організацію партії та, власне,  керівництво партії виключити з «Батьківщини» Максима Полякова. До цього народний депутат залучатиме своїх колег-депутатів, які згадуються у контексті конфлікту, аби зробити все можливе, щоб  акції підприємства повернулися до трудового колективу.

За словами Томенка, Сергій Соболєв вже засвідчив свої наміри діяти таким же чином.