19:15 / 13.06.2024 Общество

Головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов гостро відреагував на заяви Мар’яни Безуглої щодо військових та розкрив деталі

Політизація рішень в армії негативно впливає на ситуацію на фронті та на керівництво армією – стверджує головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусову відео на своєму каналі.

Євген Мойсюк, якого зараз нібито просуває Мар’яна Безугла на посаду Головкома, не користується великою повагою серед багатьох людей в армії та тих, хто служив під його командуванням. Бутусов наводить кілька конкретних прикладів цього.

"Ну, я трошки так в курсі такої прихильності пані Мар’яни. Вона насправді їздила разом з Євгеном Мойсюком в 1922 році на фронт в район Сєвєродонецька, Лисичанська. Це те, що я бачив на власні очі.

І багато офіцерів, які брали участь тоді у боях за Сєвєродонецьк, Лисичанськ, бачили ці методи управління, поради, які Мойсюк і Безугла давали військам на місці, знаходячись на командних пунктах, ми бачимо результати. На жаль, ніякої логіки в бойових діях Сєвєродонецько-Лисичанську командування на вищому рівні не вибудувало".

Він звинувачує Мар’яну в політичних маніпуляціях і брехні, припускаючи, що вона цілеспрямовано веде політичну війну. Розкол в армії призводить до того, що генерали протиставляють себе один одному, нехтуючи здоровим глуздом та реальними фактами.

"Стосовно Євгена Мойсюка, це людина, яка не тільки поважається багатьма людьми в армії. Але багатьма людьми, хто виконував зараз під його командуванням, виконував операції, насправді й критикується. Хочу сказати, що у військовослужбовців, наприклад, тих, хто брав участь у наступі на Херсонський плацдарм росіян у вересні 22-го року, куратором якого також був пан Мойсюк, є дуже критичні оцінки його діяльності і постановки завдань".

Спікер пропонує всім почати думати та оцінювати роботу командирів, спираючись на думку їхніх підлеглих, маючи на увазі, що це може призвести до кращого прийняття рішень і підвищення ефективності військових операцій.

"Я насправді за дискусію у цьому питанні. Бо коли ми нарешті почнемо оцінювати командирів на війні за їх реальними заслугами, у нас почнеться розуміння, усвідомлення, що таке реальне лідерство".