08:05 / 14.04.2024 Общество

Гастрономічна сполучуваність віскі Glen Grant

Односолодове шотландське віскі Glen Grant уже протягом багатьох років об’єднує поціновувачів елітного алкоголю в усьому світі. Історія напою почалася ще в 1840 році братами Джоном і Гленом Грантами. Традицію виготовлення вони успадкували від батька, засновника бренду Grant’s. Відомий алкоголь сьогодні цінують завдяки багатогранному смаку й аромату. Це прекрасний подарунок близькій людині, а також чудове доповнення до приємної вечірки в колі друзів. Щоб сповна насолодитися вишуканим смаком Glen Grant, потрібно розглянути гастрономічну сполучуваність цього напою.

Особливості подавання шотландського віскі популярного бренду

Смаковий букет алкоголю залежить від років витримки. Також цей параметр впливає на ціну Glen Grant у Києві та інших містах. Виділяють такі види напою:

  1. 5 y. o. Відчуваються нотки свіжості та зеленого яблука. Міцність складає 40 градусів. Легке віскі можна вживати в чистому вигляді. Не завадить і кілька кубиків льоду.
  2. 10 y. o. Напій характеризується вишуканим бурштиновим кольором, прекрасно поєднує грушевий аромат із легкими нотками цитрусових. Після пиття залишається характерний горіховий присмак. Міцність становить 43%. Віскі можна доповнити чорним шоколадом без домішок.
  3. 13 y. o. Багатогранний смак подарує задоволення від дегустації. У композиції можна чітко відчути грушу, абрикос, стигле яблуко, а також легкий присмак диму. Віскі добре поєднується з чистою водою, скибочкою лимона, кавою, колою.
  4. 18 y. o. Напій підійде поціновувачам терпких прянощів, які вдало підкреслюють смак в’ялених фруктів. Віскі Glen Grant можна вибрати на Маудау, віддавши перевагу алкоголю вісімнадцятирічної витримки. Цей напій гарно смакує з міцною кавою. Справжні поціновувачі також поєднують його з оригінальними кубинськими сигарами.
  5. 21 y. o. Це особливе віскі в лінійці бренду Glen Grant. Його настоюють впродовж 21 року в бочках з-під хересу. Тому алкоголь набуває незвичних ноток ванілі. Вони прекрасно гармоніюють зі смаком стиглих груш, яблук, абрикосів, винограду. Іноді дегустацію напою доповнюють мінеральною негазованою водою з нейтральним смаком. За бажання можна запропонувати скибочки лайма, лимона, апельсина. Також напій смакує з натуральною кавою.

Купувати Glen Grant потрібно лише в сертифікованих магазинах, що дасть можливість захистити себе від придбання підробки.

З чим не рекомендують поєднувати віскі

Зіпсувати враження від дегустації напою можуть будь-які жирні м’ясні страви, солона риба, консервовані овочі, надто солодкі кондитерські вироби. Віскі не рекомендують вживати з іншими міцними алкогольними напоями, наприклад горілкою, а також з винами та шампанським.