17:25 / 11.04.2024 Общество

Без наукового ступеня, але з квартирою в "ЖК Луцького": депутатка Семенова стала в.о. ректора НАУ

Фото: "Вечірній Київ"

Національний авіаційний університет лихоманить: як повідомляв раніше віцепрем'єр Михайло Федоров, на базі вишу планують створити два нові заклади освіти - Київський авіаційний інститут і Українську Льотну академію в Кропивницькому. А поки НАУ отримав нову тимчасову ректорку – депутатку Київради Ксенію Семенову, яка не має в активі наукового бекграунду.

Призначення Семенової відбулось 10 квітня, а до цього після декретної відпуски вона займала посаду виконувачки обов’язки проректора з наукової роботи та інноваційного розвитку НАУ. Посаду, яку вона зайняла відразу після декрету.

Чим вже відзначилась нова в.о. ректора, та що пов’язує її з авіаційним університетом і його скандальним ексректором Луцьким – розповіли у новому матеріалі журналісти видання Kyiv City News.

За даними ЗМІ, раніше Ксенія Семенова працювала асистенткою в університеті, однак, як з’ясували репортери, вона не має наукового ступеня, необхідного, аби посідати профільну керівну посаду в університеті. Цей факт НАУ замовчав у відповідях на запити медіа. А от у Міносвіти повідомили, що «після перевірки відомостей та консультацій із відповідними джерелами вчене звання та наукового ступеня для зазначеної особи не виявлено».

Примітно, що наприкінці минулого року Семенова повідомила про аудит приватизації державного житла. Йдеться про житлові комплекси, збудовані на території НАУ, за які критикували колишнього ректора Максима Луцького. Тоді, згідно з інвестиційним договором, планували побудувати тисячу квартир, а в обмін на це університет мав отримати компенсацію у вигляді 10% площі квартир і 7 тисяч квадратів адмінприміщень. Однак у підсумку заклад недорахувався нерухомості. При цьому сама Ксенія не приховує, що теж мешкає у цьому ЖК.

Тож виникає логічне питання: навіщо купувати житло у сумнівних забудовників, пов’язаних з родиною Луцьких? Абсурдність ситуації полягає ще й у тому, що новопризначена очільниця НАУ, при повноваженнях депутатки Київради від «Слуги народу», нібито активно бореться з незаконними забудовами, зазначають журналісти.

Водночас її помічнику, так званому активісту Дмитру Перову, який на тлі військового стану влаштовував пікети проти реконструкції будівлі на Івана Франка 26, закидають блокування законної діяльності підприємців і підкуп мітигнувальників. Через це на дії Перова та його команди звернули увагу правоохоронці і розпочали кримінальне провадження.