22:50 / 18.03.2024 Общество

Скульптура бабака знову є у звільненому місті

У Куп'янську Харківської області встановили скульптуру бабака замість пошкодженого рашистами у 2022 році, повідомив начальник міської військової адміністрації Андрій Беседін.

За його словами, скульптура бабака стояла посеред Куп'янська з 2014 року.

"Для міста Куп'янськ бабак — тваринка особлива. З давніх-давен, ще задовго до часів козачої доби, велика родина бабаків оселилася в Куп'янських степах. Недарма його зображення можна зустріти як на старовинному, так і сучасному гербі Куп'янська. На вшанування символу міста у 2014 році в центральному сквері було встановлено скульптуру бабака. Під час чергового обстрілу міста Куп'янськ ворожий снаряд розірвався поруч зі скульптурою й завдав їй значних пошкоджень", — сказано у повідомленні.

Нову скульптуру бабака для Куп'янська виготовили майстри зі Сколівської ТГ на Львівщині.

"Вже за декілька місяців велетенська скульптура бабака зі справжньої Карпатської смереки була доставлена до міста Куп'янськ. Силами працівників комунальних підприємств символ міста було встановлено на попереднє місце", — повідомив Беседін.

Місто не може залишатися без свого символу, вирішили Захисники, які боронять нашу Батьківщину на Куп'янському напрямку. З ініціативою допомогти громаді й відновити скульптури звернувся полковник Збройних сил України Валерій Курко та офіцери групи цивільно-військового співробітництва 103-тя окрема бригада територіальної оборони Збройних Сил України.

Підготувала: Ніна Петрович