09:08 / 15.03.2024 Общество

Просування військ рф сповільнилося, – британська розвідка

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Британська розвідка передбачає, що найближчі тижні на фронті можуть бути складними для українських сил, оскільки росія планує відновлювати свої сили і здійснювати атаки на ключових напрямках. У той же час, просування військ рф сповільнилося.

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані британської розвідки, пишет газета The Guardian.

Російські війська продовжують наступати на декількох ділянках лінії фронту. За даними британської розвідки, росія активізувала свої операції на заході від Авдіївки та Мар'їнки у Донецькій області. На ці напрямки припадає 60% російських обстрілів за останні чотири тижні.

Середня кількість щотижневих повідомлень про російські наземні атаки на Україну зменшилася на 13% з кінця лютого 2024 року, коли середньотижневий показник становив 600 атак, зауважили британські розвідники.

"росія захопила контроль над Авдіївкою та кількома селами на захід від міста в лютому, але просування вперед сповільнилося. Росія продовжуватиме відновлювати сили і здійснювати атаки на пріоритетних напрямках", — йдеться у звіті британської розвідки.

BAGNET нагадує, російські добровольці закликають губернаторів Курської та Бєлгородської областей не заважати евакуації місцевого населення і припинити виконання наказів кремля, які вони вважають злочинними.

Підготував: Сергій Дага