16:27 / 11.03.2024 Общество

Vorex замовила інформаційну кампанію проти свого конкурента

Одразу декілька медіа повідомляють, що компанія з США — Vorex — замовила інформаційну кампанію по дискредитації свого конкурента Інтерпайп.

«Від осіб, які представляють і діють на користь Vorex, надійшло замовлення на ряд публікацій з дискредитації компанії Інтерпайп. За одну публікацію пропонують від однієї до п'яти тисяч доларів США залежно від розміру матеріалу та самого ЗМІ. Головна мета публікацій – створити негативний імідж Інтерпайпу», – повідомив власник одного з Інтернет-ЗМІ. 

Інше джерело з медіаринку, повідомляє, що насправді ця кампанія з дискредитації Інтерпайпу в українських ЗМІ розпочалася ще минулого року, але суттєво активізувалася у січні та лютому.

«Vorex не просто замовляє публікації. Вони працюють безпосередньо з журналістами, які публікують псевдорозслідування зі спотвореними та брехливими фактами, щоб власники ЗМІ не здогадалися про замовний характер таких матеріалів. Насправді тут нічого нового. Але коли Vorex, який досі працює в Росії та сплачує там мільйони податків, хоче щось подібне протягнути про своїх конкурентів – це перебір», — каже редактор одного з інформаційних агентств, до якого надходили пропозиції щодо розміщення матеріалів.

У кампанію чорного піару також планують залучити представників експертного середовища, головним завданням яких стане легітимізація хибних фактів компанії Інтерпайп.

«До мене в січні від знайомих медійників надходили пропозиції на комерційній основі озвучувати негативну інформацію про Інтерпайп. Я ввічливо відмовив. До розмови про конкретні суми не дійшло. Не знаю, чи хтось інший погодився», — ділиться один з економічних експертів, якого часто цитують українські ЗМІ і який попросив не публікувати його ім'я.

Нагадаємо, у січні видання «Наші гроші» опублікувало два негативні матеріали про Інтерпайп, у яких компанію назвали «прокладкою». Пізніше ці матеріали були спростовані та розкритиковані експертним середовищем.