20:27 / 08.03.2024 Общество

1100 сімей вже обміняли житлові сертифікати "єВідновлення" на нові домівки, – Шуляк

Ілюстративне фото з відкритих джерел

У рамках програми компенсації за пошкоджене чи знищене житло "єВідновлення" вже подали заявки понад 10 тисяч українців. З них 1100 українських сімей вже скористалися можливістю і обміняли житлові сертифікати безпосередньо на нові домівки.

Про це в ефірі національного телемарафону заявила голова Комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.

"Програма компенсації має декілька етапів. З нового року, з січня 2024-го почав активно працювати черговий етап, який надає можливість тим людям, у кого повністю знищене житло, такі люди зможуть отримувати житлові сертифікати.

На сьогодні ми бачимо понад 10 тисяч поданих заявок, з цих десяти тисяч уже сформовано понад 4 тисячі житлових сертифікатів. З них 1100 українських сімей вже скористалися можливістю і обміняли житлові сертифікати безпосередньо на нові домівки.

Держава не обмежує людей, у яких знищене житло, у виборі населеного пункту, не обмежує в тому, яке житло вони обирають, чи це буде житло на вторинному ринку, чи це буде новий приватний будиночок, чи будь-яке інше житлове приміщення…

Станом на сходні ми вже бачимо певну кількість угод, ми їх аналізуємо. Найбільше угод, де було реалізовано наші житлові сертифікати, ми бачимо в Київській області, на другому місці місто Київ, третє місце поділяє Харківська та Миколаївська області", - розповіла Шуляк.

Підготував: Сергій Дага