13:15 / 06.03.2024 Общество

"Укрзалізниця" втрапила у сексистський скандал

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Провідник "Укрзалізниці" не впускав у потяг жінок, поки першим не зайде чоловік. Інцидент стався під час посадки на поїзд "Львів-Запоріжжя".

Про це повідомила військовослужбовиця та письменниця Ірина Бобик у фейсбуці.

"Провідник відмовлявся розпочинати посадку пасажирок у вагон, аргументуючи, що першим має зайти чоловік-пасажир (чоловіка не було, і гурт пасажирок чекав на пероні). На мої спроби вирішити ситуацію мирно (я нагадала пану провіднику, що 21 століття надворі, і що жінки теж люди) пан провідник не реагував", — написала військова.

Жінки змогли зайти у вагон лише після того, як Ірина Бобик повідомила, що є чинною військовослужбовицею.

"Укрзалізниця" вже перепросила за цей інцидент та пообіцяла вжити заходів:

"Ми постійно працюємо над підвищенням кваліфікації наших провідників, щоб забезпечити нашим пасажирам приємну та комфортну подорож. Ми обов’язково привернемо їхню увагу до поточної ситуації та проведемо процес перевиховання, щоб уникнути подібних проблем у майбутньому"

BAGNET нагадує, в червні 2023 року "Укрзалізниця" запустила жіночі купе. Перший таким вагон для жінок отримав потяг №42 сполученням "Трускавець-Дніпро".  Для цього компанія провела консультації з юристами, міжнародними та українськими громадськими організаціями. Відомо, що жіночі купе та вагони наразі існують у деяких країнах Азії та вже були протестовані в Європі.

Підготував: Сергій Дага