19:29 / 05.03.2024 Общество

Віталій Герсак: План дій з адаптації ветеранської політики: Україна та США об’єднують зусилля, — Morningstar

Американські та українські фахівці об'єднали зусилля для розробки стратегії, яка дозволить адаптувати американський досвід у сфері підтримки ветеранів до умов України. 

План дій з адаптації ветеранської політики США до українських реалій буде представлено на конференції у Вашингтоні цього квітня, а потім у вигляді аналітичного звіту передано до Конгресу США, повідомляє Morningstar.

Ініціатива, спрямована на покращення державної підтримки українських ветеранів та їх сімей, була започаткована ГО "Вільні та Вірні" у співпраці з ГО "US-Ukrainian Activists", Інститутом "Політа" та ГО "Біла стрічка Україна".

На конференції у Києві та Вашингтоні 29 лютого було дано старт проекту "Дієва ветеранська політика в Україні: міжнародний досвід та план дій".

Вітай Герсак,  військовослужбовець ЗСУ, голова ГО "Вільні та Вірні", зазначив, що ідея проекту виникла з потреби вивчення міжнародного досвіду для створення ефективної ветеранської політики в Україні, що відповідає викликам адаптації та реінтеграції військових у цивільне життя.

Віталій Герсак, голова ГО "Вільні та Вірні"

Учасники конференції обговорили стратегії медичної підтримки, психологічної реабілітації та соціально-економічної реінтеграції ветеранів. До проекту долучилися представники Міністерства у справах ветеранів США, Мінветеранів України, а також експерти та ветеранські організації.

Катерина Одарченко, керівниця Інституту "Політа", підкреслила важливість міжнародної співпраці для обміну досвідом та вирішення проблем, що стоять перед ветеранами, та висловила вдячність усім учасникам за їхню роботу та внесок у покращення життя ветеранів.

Катерина Одарченко, голова Інституту Демократії та Розвитку "PolitA"

ГО "Вільні та вірні" — створена з ініціативи підполковника Віталія Герсака з метою захисту демократії, суверенітету та євроінтеграції України, підтримки захисників країни, ветеранів війни та їхніх сімей, їхньої інтеграції у процеси модернізації держави і громадянського суспільства.