19:09 / 05.03.2024 Общество

Розвідка точно знає, що "сєргєй котов" повністю знищений, – ВМС ЗС України

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Українська розвідка отримала дані про знаходження цього корабля біля Феодосії. Він виконував функцію патрулювання Керченської протоки.

Як розповів в етері "КИЇВ24" капітан першого рангу запасу ВМС ЗС України Андрій Риженко:

"Ми точно знаємо, що корабель знищений, він затонув. Тут важливо, що був проведений аналіз застосування цих морських дронів. Це було в минулому та позаминулому році, коли застосовували перші варіанти “Magura”. Тоді було недостатньо вибухівки, вони могли кораблі такого класу тільки пошкодити. Такі випадки траплялися і відносно цього “Сергія Котова”".

За словами Андрія Риженка, патрульний корабель рф виконував функцію патрулювання Керченської протоки, куди ГУР направило дрони.

"Зараз наша розвідка отримала дані про знаходження цього корабля біля Феодосії. Він виконував функцію патрулювання Керченської протоки. Туди була направлена бойова група дронів і вони його на виході з Феодосії спіймали", – розповів Риженко.

BAGNET нагадує, що у ніч з 4 на 5 березня 2024 року спецпідрозділ ГУР МО України Group 13 атакував патрульний корабель Чорноморського флоту РФ “Сєргєй Котов”. За даними ГУР, вартість потопленого корабля становить близько 65 мільйонів доларів.

Також, за попередніми оцінками спеціалістів, латати корабель даремно і напевно вже ніхто не буде. "Сєргєй Котов" мав виконувати функції оборони пунктів базування або важливих об’єктів. Про це розповіла начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк.

Підготував: Сергій Дага