13:36 / 27.02.2024 Общество

Хто в Україні створює негативний імідж британському інвестору Тамазу Сомхішвілі, - розслідування

Фото: Тамаз Сомхішвілі

Серед громадських активістів, які постійно ходять на всі суди громадянина Великої Британії Тамаза Сомхішвілі в Україні, особливо виділяється Олександр Аронець, повідомляє журналістська спільнота "Захист британських інвестицій - допомога Україні".

"Цей персонаж – відомий нацист, антисеміт, людина, що побила паломника-хасида (!) в місті Умань. Коли Аронець був депутатом Київради від пронацистської партії "Свобода", то ЗМІ прямо називали його кришувальником скандальних забудов. Аронець та його люди працювали за стандартною схемою. Спочатку блокували будівництво, ставили намети та не дозволяли проїзд будівельної техніки. Брали від власника будівництва гроші та йшли на інший об’єкт. Згодом Аронець почав регулярно працювати із відомими київськими олігархами-корупціонерами Столаром, Кушніром, Микитасем, лобіюючи їх інтереси в Київраді та "віджимаючи" земельні ділянки силовими методами", - зазначають журналісти.

На їх думку, діяльність Аронця пов’язана із активістом Віктором Глебою.

"Символічно, що у боротьбі з британським інвестором нацист Аронець зійшовся з міським божевільним Віктором Глебою. Глеба працював заступником головного архітектора Києва, але потім почав бачити всесвітню змову проти нього. За приступи божевілля його звільнили з посади, тоді він став громадським активістом та почав вигадувати корупційні схеми навіть в їдальні Київради", - пише паблік.

Журналісти дослідили, що Аронець та Глеба декілька років публікували замовні статті, де звинувачували британського інвестора в спробі вкрасти 4 мільярди гривень у Києва. Хоча насправді Тамаз Сомхішвілі інвестував кошти у реконструкцію Харківської площі. Замість того, щоб створити умови для проведення реконструкції транспортної розв’язки, представники влади нахабно вкрали в нього вкладені інвестиції.

"На даний час Глеба вже зрозумів, що був не правий, та перестав звинувачувати в усіх бідах Тамаза Сомхішвілі. Вірогідно він зрозумів, що юристи британської компанії Zaiwalla & Co, які захищають інтереси Сомхішвілі, зможуть домогтися його покарання за наклеп. А ось нацист Аронець продовжує ходити на всі засідання суду та звинувачувати британського інвестора незрозуміло в чому. Хоча зрозуміло, що такими діями він ставить під питання свою мрію – втекти від мобілізації за кордон. Якщо навіть йому це вдасться, порушити українське законодавство та втекти в країну ЄС, то юристи Zaiwalla & Co зможуть повернути його на Батьківщину. Ось такі люди з репутацією нациста та божевільного протистоять британському інвестору в Україні",- резюмує спільнота "Захист британських інвестицій - допомога Україні".