11:21 / 23.02.2024 Общество

Комітет Ради підтримав демобілізацію строковиків

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Комітет з нацбезпеки й оборони України підтримав демобілізацію військових строкової служби з доданням нової норми. Про це повідомив депутат Олексій Гончаренко.

"Це реально наша перемога! Дотискаємо справедливість для цих хлопців, які служать вже четвертий рік та їхніх родин!" – повідомив Гончаренко.

Він зазначив, що Комітет додав до законопроекту норму про відстрочку строковиків від подальшої мобілізації на 12 місяців.

Нагадаємо, що вчора, 22 лютого, президент України Володимир Зеленський вніс до Верховної ради законопроєкт  №11035  про демобілізацію військових строкової служби.

Законопроєкт передбачає, що військовослужбовці строкової служби, строк яких закінчився під час дії воєнного стану та військову службу яких продовжено понад встановлені строки звільняються з військової служби в запас у строки, визначені Указом Президента України.

BAGNET нагадує, Верховна Рада 7 лютого підтримала оновлений урядовий законопроєкт про мобілізацію. Серед його пунктів — скасування строкової служби (замість неї буде базовий військовий вишкіл) та демобілізація військових після 36 місяців служби. Поки законопроєкт готують до розгляду на друге читання, до нього подали вже понад 4 тисячі правок.

Підготував: Сергій Дага