15:31 / 17.02.2024 Общество

Мобілізований депутат ухилявся від служби

Ілюстративне фото з відкритих джерел

На Чернігівщині мобілізований депутат ухилявся від служби. Водночас він незаконно отримав грошове забезпечення військового на понад 157 тисяч гривень. Про це пише пресслужба Державного бюро розслідувань.

"Працівники ДБР за сприяння Держприкордонслужби повідомили про підозру депутату Семенівської міської ради Чернігівської області. Депутат був мобілізований після початку російського вторгнення, проте протягом п’яти місяців не з’являвся у місці несення служби", — йдеться у повідомленні.

Його безпосередній начальник не реагував на відсутність підлеглого військовослужбовця та навпаки – писав у документах, що той нібито несе службу у прикордонних нарядах. Водночас депутат незаконно отримав грошове забезпечення військового на понад 157 тисяч гривень.

Чоловіку повідомлено про підозру в ухиленні від військової служби та шахрайстві (ч. 4 ст. 409, ч. 2 ст. 190 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

BAGNET нагадує, що 30 січня Кабмін затвердив та вніс до Верховної Ради оновлений законопроєкт, що стосується мобілізації, військового обліку та проходження військової служби.

А вже 7 лютого, Верховна Рада України підтримала документ. До другого читання, яке відбудеться до 21 лютого, до документа можна буде внести правки.

Водночас проєкт закону містить низку суперечливих норм. У документі, зокрема, пропонують позбавити права на відстрочку аспірантів, які навчаються на контракті.

Підготував: Сергій Дага