13:53 / 12.02.2024 Общество

Мінус 38 кг: який вигляд має український військовий після 20 місяців у полоні рф

Фото: instagram.com/united24.media

Кремезний військовослужбовець 56 окремої мотопіхотної бригади Володимир Цема-Бурсов, який до великої війни при зрості 191 см важив 95 кг, за 20 місяців російського полону втратив 38 кг.

На фото до і після полону українця неможливо впізнати.

Історія Володимира Цеми-Бурсова

Кілька днів тому в інтерв’ю виданню "Свої.City "чоловік розповів свою історію. До повномасштабного вторгнення рф він із дружиною і маленькою донькою жив у Маріуполі.

Спочатку працював музикантом, а також на круїзних лайнерах, а з листопада 2019 року – артист оркестру у 56 бригаді.

24 лютого 2022 року саме був на чергуванні. Потім бригаду перемістили в одну із будівель на території металургійного комбінату імені Ілліча.

У квітні під час спроби прориву на підконтрольні Україні території військовий разом з побратимами потрапив до полону.

Спочатку їх привезли в Оленівську колонію, де пережили побиття і тортури, а за кілька днів опинився у Суходільську на Луганщині. Згодом літаком їх переправили ще до якоїсь в’язниці.

Каже, що у ніч обміну прокинувся від матюків та брязкоту ключів, потім його та ще трьох чоловіків з камери, де було вісім людей, викликали, посадили в автозаки й повезли на аеродром, звідки літаком вони прилетіли до Бєлгорода, а далі – автобусами в Сумську область.

"Зараз я на лікуванні в одному з медзакладів на Полтавщині. Стан мого здоров’я набагато гірший, ніж я очікував. У мене, як то кажуть, “цілий букет” хвороб, серед яких хронічний гастрит на стадії загострення, неалкогольна жирова хвороба печінки, гастроезофагеальна рефлюксна хвороба (ГЕРХ) – хвороба травної системи людини, хронічний простатит на стадії ремісії тощо", – розповів він.

BAGNET нагадує, 3 січня Україна повернула 230 військовослужбовців та цивільних з російського полону.

Серед звільнених – захисники Маріуполя, острова Зміїний, а також українські оборонці, які були на заводі Азовсталь.

Підготував: Сергій Дага