14:50 / 06.02.2024 Общество

У північних областях триває посилення оборонних рубежів

Скріншот відео

Територія уздовж Північного кордону України обростає захисними спорудами та інженерними загородженнями.

Наразі у північних областях триває посилення оборонних рубежів. Військові разом з представниками обласних військових адміністрацій продовжують будівництво фортифікаційних споруд. Усе для того, щоб ворог ні за яких умов не зміг перетнути кордон і просунутися вглиб України. 

Основні елементи оборонної системи у Північній операційній зоні - наші захисники будують так, щоб можна було контролювати ситуацію в прикордонних районах, повідомляють сообщают рodrobnosti.

Хоча активних бойових дій на цій ділянці кордону немає - його постійно укріплюють, щоб унеможливити будь-які ворожі наміри перетнути кордон.

"У Північній оперативній зоні продовжується робота щодо обладнання оборонних рубежів. Збройні сили України виконують завдання щодо польової фортифікації, а обласні військові адміністрації надають необхідну допомогу та самі мають окремі завдання щодо будівництва взводних ротних опорних пунктів. Надалі все це буде щільно заміновано та утворюються інші інженерні загородження невибухового типу такі, як: дротяні, протитанкові рови, а також відповідні тетраедри так звані зуби дракона. 

Все це контролюється інженерами, які мають військовий фах та здійснюють моніторинг виконаних робіт. Ми й надалі будемо продовжувати здійснювати нашу оборону завдяки розвитку систем оборонних рубежів та позицій та систем інженерних загороджень, крім цього це обов'язково мінування", – розповів Сергій Наєв командувач Об'єднаних сил ЗСУ.

Генерал наголошує, що зведення укріплень і будівництво фортифікаційних споруд у Північній операційній зоні - це безпека не лише для бійців, що тут дислокуються. Це важливий вклад у захист від ворога для усієї країни.

Підготував: Сергій Дага