06:17 / 02.02.2024 Общество

В одній з країн можуть скасувати виплати для всіх українців

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Міністр соціального захисту населення Ірландії Хізер Хамфріс заявила про можливість скорочення соціальних виплат для всіх українців, що проживають у державному житлі, незалежно від часу прибуття. Згідно із новими правилами, які набудуть чинності у лютому, зменшення виплат буде застосовано лише до новоприбулих біженців. Про це повідомляє irishexaminer.com.

Під час виступу в Палаті представників Ірландії, Хамфріс вказала, що може бути прийнято рішення про скорочення соціальних виплат для всіх українських біженців у майбутньому. Згідно з новим законом, прийнятим нижчою палатою парламенту, тижневі виплати для новоприбулих українських біженців зменшаться з 220 євро до 38,80 євро.

Уряд також встановить 90-денний ліміт для проживання українських біженців у державних помешканнях, хоча вони збережуть право на повну виплату допомоги на дітей.

"Люди повинні взяти на себе відповідальність і вирішити, що якщо вони збираються залишитися в Ірландії, то їм доведеться або знайти роботу, власне житло, або рухатися далі", – сказала міністр.

Підготував: Сергій Дага