10:05 / 11.01.2024 Общество

ЗСУ увійшли до двадцятки найпотужніших армій світу

Ілюстративне фото з відкритих джерел

У списку найпотужніших армій світу Збройні сили України посідають 18-те місце, які зменшили свою позицію на три позначки, порівняно з попереднім роком.

Про це повідомляє міжнародна компанія Global Firepower в оновленому рейтингу січня 2024 року, в якому було оцінено військову потужність 145 країн.

Перші чотири місця залишаються незмінними, з Сполученими Штатами Америки на лідерській позиції. росія розташувалася на другому місці, за нею йдуть Китай, Індія і Південна Корея.

У січні 2022 року українська армія займала 22-е місце, але в січні 2023 року, під час повномасштабного вторгнення росії, вона піднялася на 15-те місце в рейтингу.

Для оцінки "сили" армії дослідники використали 60 окремих категорій, таких як кількість військових підрозділів, фінансовий стан, матеріально-технічні можливості та географічне розташування.

У поточному рейтингу України сусідами є Ізраїль на 17-му місці та Німеччина на 19-му місці. Індекс потужності Збройних сил України склав 0,2598 (де менше вважається кращим, а 0,0000 вважається ідеальним показником).

"Українська військова міць зміцнюється фінансовою та матеріальною підтримкою західних союзників, зокрема США. У лютому 2024 року минає два криваві роки з початку російсько-української війни", – зазначили автори в огляді.

Підготував: Сергій Дага