08:30 / 10.01.2024 Общество

В Україні здорожчало оформлення документів

Фото: dmsu.gov.ua

З початку січня збільшилася вартість отримання різних документів, таких як паспорт громадянина України у формі ID-картки, посвідки на тимчасове або постійне проживання, а також посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон.

Представники Державної міграційної служби пояснюють це тим, що ДП "Поліграфічний комбінат "Україна" змінило вартість бланків деяких біометричних документів.

Таким чином, з 1 січня вартість оформлення паспорта громадянина у формі ID-картки становить 874 грн. протягом 10 робочих днів (порівняно з попередніми 820 грн.), 504 грн. протягом 20 робочих днів (порівняно з попередніми 450 грн.), а вартість 626 грн. буде введена через шість місяців після припинення або скасування воєнного стану в Україні.

Вартість отримання посвідки на тимчасове проживання в Україні тепер складає 1056 грн. (порівняно з попередніми 918 грн.), а посвідки на постійне проживання в Україні - 1151 грн. (порівняно з попередніми 1013 грн.). Вартість отримання посвідчення особи без громадянства для виїзду за кордон зросла до 6867 грн. (порівняно з попередніми 5337 грн.).

Важливо відзначити, що громадяни України, які оплатили адміністративні послуги та подали заяви для отримання документів до 31 грудня 2023 року, отримають їх за старою ціною. Ті, хто вже оплатив адміністративні послуги до 31 грудня 2023 року, але ще не подав заяву для отримання документів, будуть зобов'язані доплатити за тарифами, які діятимуть на момент подачі відповідних заяв.

Важливо відзначити, що оформлення паспорта громадянина України у формі ID-картки вперше залишається безоплатним.

Підготував: Сергій Дага