07:52 / 09.01.2024 Общество

В Україні зростає попит на цивільну вогнепальну зброю

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Для придбання гладкоствольної рушниці потрібно від 4000 гривень, для цивільної версії автомата Калашникова – від 40 тисяч гривень, для гвинтівки AR-15 – від 40 тисяч гривень, для помпового дробовика турецького виробництва – близько 80 тисяч гривень.

За даними власника магазину зброї Бориса Ісакова, станом на кінець року українці подали понад 175 тисяч заяв на отримання різних видів дозволів на зброю.

"Мисливська зброя взагалі вмерла як клас – її не купують. Зброя, яка підходить для війни, це гвинтівки AR-15 чи цивільні “калаші” – дуже популярні, 90% продажів зараз. І для самозахисту зброя – це помпові дробовики, травматична зброя. Її купують, але доволі мало", – розповів Ісаков Київ24.

Вартість бюджетної гладкоствольної рушниці стартує від 4000 гривень. Для покупки цивільної версії автомата Калашникова потрібно близько 40 тисяч гривень. Американська гвинтівка AR-15 теж коштує від 40 тисяч гривень. Бюджетний, але якісний помповий дробовик турецького виробництва коштує близько 80 тисяч гривень.

Набої в Україні коштують від 20 гривень за один постріл. На жаль, в Україні немає власного патронного виробництва, що є великою проблемою.

Підготував: Сергій Дага