19:53 / 05.01.2024 Общество

Водіям радять не їздити по деяких дорогах через негоду (перелік)

Через негоду на низці основних автошляхів можуть запроваджуватись обмеження руху і водіям радять не виїжджати на власному транспорті, якщо немає критичної потреби.

"Починаючи з неділі в Україні очікуються великі опади, різке зниження температури та ускладнення руху на автомобільних дорогах. І якщо наприкінці минулого року це стосувалося лише декількох областей, цього разу нас очікують негоди протягом майже місяця по всій країні", -  повідомив у Facebook голова Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Мустафа Найєм.

З неділі, 7 січня, в Агентстві відновлення працюватиме цілодобовий штаб щодо ліквідації наслідків негоди.

"У разі, якщо ви все ж виїжджаєте на дороги, беріть із собою ланцюги протиковзання на колеса та додаткове пальне. Бажано також мати термос із гарячим чаєм або кавою", - додав Найєм.

Також він додав, що бізнесу варто уважно планувати логістику. Водіям великогабаритного транспорту бажано користуватися майданчиками для відстою, які є вздовж державних доріг.

За словами Найєма, в Агентстві відновлення працюватиме цілодобова гаряча лінія: +38 067 400 60 80. У разі виникнення надзвичайних ситуацій радять звертатись за номерами: 101, 102 та 103.

"Негода може призвести до ускладнень руху на дорогах та необхідності їх перекриття або часткового обмеження руху для того, щоб розчистити сніг", - пдікреслили в Агентстві відновлення.

За словами Найєма, такі обмеження можуть бути введені на наступних основних дорогах:

  • М-05 Київ-Одеса
  • М-30 Стрий-Умань-Дніпро-Ізварине
  • М-13 Кропивницький-Платонове
  • М-22 Полтава-Олександрія
  • Н-08 Бориспіль-Дніпро-Запоріжжя-Маріуполь
  • Н-11 Дніпро-Миколаїв
  • Н-24 Благовіщенське-Миколаїв
  • Н-31 Дніпро-Царичанка-Кобеляки-Решетилівка та на інших основних маршрутах, зважаючи на ситуацію.

В Агентстві також додали із посиланням на Укргідрометцентр, що 7-9 січня в країні будуть складні погодні умови. Причина - арктичне повітря з півночі Європи та утворення активного циклону на півдні країни.

Підготувала: Ніна Петрович