16:37 / 05.01.2024 Общество

Захисники України будуть в теплі: меценат Олег Крот передав Силам оборони засоби для обігріву

Фото: Олег Крот

Військові захищають Україну за будь-яких обставин і за будь-якої погоди. З приходом зими та настанням морозів оборонці потребують теплого одягу та додаткових засобів для обігріву.

Меценат Олег Крот спільно з представниками БФ "Батальйон Волонтер" передав нашим захисникам та Купʼянській міській військовій адміністрації 50 буржуйок з комплектуючими.

"Вийшла дуже успішна експедиція, тепер у хлопців буде змога бути в теплі,- наскільки це можливо. Дякую хлопцям з БФ "Батальйон Волонтер" за всі добрі справи, які вони роблять, і за систематичну підтримку армії", – зазначив меценат Олег Крот.

Українські воїни мають досвід бойових дій з 2014 року у зимових умовах на відміну від російських окупантів і забезпечені теплим одягом, спорядженням та спальниками. Але є підрозділи для яких зима стає справжнім викликом, наприклад, для української піхоти, яка робить чи не найбільшу роботу на фронті. В окопах, де перебувають захисники та захисниці недостатньо місця для активного руху, який допомагає зігрітись. До того ж сучасні технології, якими також володіє й ворог, ускладнюють можливість обігріву за допомогою підручних засобів. Хлопці і дівчата обморожуть кінцівки під час морозів і буржуйки не просто зігріють, а й врятують життя і не дадуть зірвати важливі військові завдання через тимчасову втрату дієздатності бійців чи погіршення стану їхнього здоров’я.

Благодійник подякував кожному небайдужому українцю, які вже майже два роки з моменту початку повномашстабного вторгнення підтримають захисників України і роблять неоціненний вклад не лише в оборону та безпеку країни, а й щодня наближають перемогу.

З початку збройної агресії ГО "Фундація Течія", співзасновником якої є бізнесмен Олег Крот, допомагає забезпечувати потреби військових, територіальної оборони, вимушених переселенців та медичних закладів.

У громадській організації усвідомлюють, що потреби сил оборони щодня зростають, на передовій потребують зброї, артилерійських снарядів та сучасної техніки, щоб протистояти ворогу.

Загалом з лютого 2022 громадська організація спрямувала на наближення перемоги України 60 млн доларів.

Лише торік ГО "Фундація Течія" виділила:

● 21,2 млн доларів на закупівлю бронежилетів для військових (7,09 млн),

● смарт-оптики (5,24 млн), тактичного одягу та спорядження (4,33 млн),

● польских розвідувальних дронів FlyEye (2,33 млн)

● та тактичні аптечки (1,54 млн).

ГО "Фундація Течія" Олега Крота та його партнерів-однодумців зробила своєю благодійною місію підтримку всіх верств населення, які постраждали через наслідки війни. Організація допомагає родинам вимушених переселенців, пацієнтам медичних закладів, силам територіальної оборони.

ГО "Фундація Течія" стала надійним тилом для українців з початку російського вторгнення і продовжує нарощувати обсяги підтримки.