00:14 / 01.01.2024 Общество

У рік Дракона важливо зростати духовно й не боятися змін

Цьогорічний Новий рік згідно з китайським календарем мине під знаком Зеленого Дерев’яного Дракона.

Китайський Новий рік починається трішки пізніше і завершується навесні – святкуванням перського Нового року. Китайський календар – місячний, тому дата рухається і не є сталою. Зазвичай, Новий рік в Китаї припадає з 22 січня до 22 лютого. Цьогоріч він почнеться 10 лютого. Це не випадково. Саме у цей час зацвітає дика слива мей, що є важливою ознакою того, що зима відступає і поступово починає панувати весна.

Китайський календар об’єднує у собі елементи, як місячного, так і сонячного календарів. Це один з найраніших календарів у світі. В основу взяли саме обертання Сонця навколо Юпітера. 

Китайський Новий рік є найдовшим і найважливішим святом у китайському місячному календарі. В ці дні проводиться фестиваль, який традиційно починається в перший день першого місяця китайського календаря і закінчується на 15-й день.

Існує легенда, що в календар обрали 12 тварин, бо вони першими прийшли на заклик Будди. Шлях для них не був близьким, тварини мали подолати перешкоди. Кожній тварині по черзі Будда подарував один рік управління.

Дракон дуже шанований в Китаї - ця тварина стала символом імператорської влади. Тому вважають, що рік Дракона 2024-го буде одним з найбільш благополучних, тому що покровитель поєднує в собі дух землі і неба, славиться, як врівноважена, спокійна, але в той же час цілеспрямована істота.

За східним календарем, рік Дракона розпочнеться 10 лютого 2024 року і закінчиться 28 січня 2025 року.

Важливим символом 2024 року буде дерево, тому що саме такій стихії належить Дракон майбутнього циклу. Як і однойменна стихія міфічна істота наділена важливими якостями - стійкістю, врівноваженістю, терпінням і мудрістю.

У 2024 році важливо:

  • рости духовно;
  • переглядати свої пріоритети;
  • відмовлятися від прив'язки до матеріального;
  • змінювати спосіб життя;
  • не боятися змін.

Вважається, що Дракон буде допомагати впевненим і цілеспрямованим людям, які щиро хочуть стати краще. Однак не всі події виявляться зі знаком «+» - заради духовного зростання доведеться пройти крізь труднощі, але вони тільки загартують характер. Варто пам'ятати, що Дракон - досить небезпечна істота, яку легко розлютити, але якщо ставитися до неї з повагою, то він допоможе подолати будь-які перешкоди і вийти з будь-яких ситуацій цілими і неушкодженими.