19:09 / 31.12.2023 Общество

Підсумки 2023 року: ZDOROVI передали медичну допомогу до 630 лікарень по всій Україні

Національна агенція гуманітарної допомоги ZDOROVI передала медичні вантажі у 630 лікарень з усіх областей України протягом 2023 року.

Про це розповіла засновниця Національної агенції гуманітарної допомоги ZDOROVI Наталія Тулінова: «В цьому році наша команда продовжила діяльність у якості благодійного фонду екстреного гуманітарного реагування та розширила вектор розвитку, створюючи моніторингові, дослідницькі та освітні проєкти. 

Однією з великих перемог я вважаю те, що ми змогли налагодити доставку медичних вантажів у лікарні Луганської області, більша частина якої знаходиться в окупації. Ми провели декілька моніторингових місій на деокупованих територіях Херсонщини та Харківщини, в Запорізькій та Донецькій області,  і допомагаємо у відновленні роботи медичних закладів, зруйнованих окупантами. 

Нам вдалось сформувати набори екстреного медичного реагування, які протягом доби потрапляють у регіони постраждалі від ракетного терору. 

Географія нашої допомоги медичним закладам охопила всі області Україні. ZDOROVI визнані критично-важливим підприємством для функціонування української медицини. 

Ми співпрацюємо з Міністерством охорони здоровʼя, Міністерством внутрішніх справ, Міністерством соціальної політики, військовими адміністраціями та маємо свій голос, як одні з визнаних лідерів медичного сектору.

 Це стало можливим завдяки роботі нашої команди та партнерству з більше ніж 60 міжнародними фондами та організаціями.

За цей рік ми повністю сформували механізми роботи ZDOROVI, які відповідають міжнародним стандартам. Ввели в дію антикорупційний та етичний кодекс роботи, тому що відчуваємо свій вплив на формування уявлень про гуманітарні процеси в Україні для представників світової спільноти. 

Україна стала центром уваги для багатьох країн, тому всі учасники благодійної і гуманітарної сфери мають відчувати свою відповідальність за формування довіри до українців в світі.

Це був складний і насичений рік. Я дякую всім нашим партнерам, які підтримують українську медицину, що працює в умовах війни. Я дякую кожному лікарю і медичному працівнику за вашу силу, професіоналізм та рішення продовжувати рятувати життя та здоровʼя людей в умовах постійного ризику. 

Я дякую Збройним Силам України за захист кожного з нас і відстоювання незалежності українського народу. Я дякую нашій команді за вашу відповідальну працю, ідеї та прагнення гідно виконувати свою місію. Вірю у нашу стійкість, перемогу та післявоєнне відновлення України».

З початку широкомасштабного вторгнення російських військ в Україну Національна агенція гуманітарної допомоги ZDOROVI здійснила 2307 поставок медичних вантажів у 841 медичний заклад у 374 містах України. 

Представники Національної агенції гуманітарної допомоги ZDOROVI беруть участь у заходах, спрямованих на підтримку та відбудову медичної системи України, визначенням актуальних завдань та викликів для лідерів гуманітарної сфери. 

Масштабна гуманітарна робота ZDOROVI відбувається у співпраці з міжнародними партнерами, серед яких – ІСАР Єднання, RAZOM for UKRAINE, NOVA Ukraine, Americares, Philips, Нідерландська рада біженців, GIZ, Projecten Vastenactie та інші благодійні фонди та організації.