07:14 / 27.12.2023 Общество

Україна може одночасно готувати до 10 бригад, – Залужний

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Головнокомандувач Збройних сил Валерій Залужний заявив, що Україна має можливість готувати до 10 бригад для захисту від російського вторгнення. У цьому допомагають союзники. Про це генерал сказав на брифінгу. 

Залужний також зазначив, що згоден з будь-якими ініціативами, які посилюють відповідальність за потрапляння на фронт непідготовлених бійців.

"У нас є чудова нагода використовувати як і наші можливості, так і можливості, які надаються нашими партнерами. Партнери приділяють цьому дуже велику увагу. І фактично зараз наші можливості необмежені. Ми можемо готувати до 10 бригад повного складу", — розповів він.

Крім того, головнокомандувач прокоментував ініціативу запровадити базову військову службу для осіб віком від 18 до 25 років. Він наголосив, що у військо мають приходити люди, які можуть виконувати бойові завдання, оскільки це дуже складно.

"Я хочу, щоб вони приходили у стані, в якому вони можуть це робити. А якщо вони ще будуть підготовлені, я тільки буду за", — додав генерал.

BAGNET нагадує, що увечері 25 грудня Уряд вніс до Парламенту законопроєкти № 10378, № 10379. Перший документ передбачає зміни до мобілізації та проходження військової служби, а другий — посилення відповідальності за військові правопорушення.

19 грудня на пресконференції, присвяченій підсумкам року, Володимир Зеленський повідомив, що військове командування має потребу у додатковій мобілізації близько 400 — 500 тисяч людей.

Підготував: Сергій Дага