04:18 / 22.12.2023 Общество

Чи варто тварин годувати солодощами

Солодощі - не найкращий смаколик для вашого домашнього улюбленця, вони спричиняють проблеми з зубами, діабет та ожиріння тварин, повідомила організація UAnimals.

Тваринам подобається запах солодкого. Наприклад, пса точно зацікавить запах солодкого смаколика. Ймовірно, тому, що собаки всеїдні, тобто їдять і м'ясо, і рослинну їжу.

А кота привабить згущене молоко через аромат молочних білків і рослинних жирів.

Проте вуглеводи, які трапляються тваринам у природі, містять також і велику кількість клітковини. А от процесовані солодощі можуть спричинити розлади шлунка - блювання, діарею, здуття живота.

Деякі штучні підсолоджувачі можуть бути токсичними для собак.

Наприклад - ксиліт. Це цукровий спирт. Він часто використовується як підсолоджувач у цукерках, печиві та інших ласощах. Ксиліт може викликати викид інсуліну у тварин і призвести навіть до ураження печінки.

Коти - хижаки і їхня можливість переробляти вуглеводи - обмежена. Тож багаті на вуглеводи солодощі - причина ожиріння, діабету та інших хвороб у котів. Деякі інгредієнти у солодкому можуть бути отруйними для тварин.

"Тож, потіште тортиком себе, а улюбленцю візьміть щось корисне та смачне саме для нього. Бережіть себе та своїх тварин. І дбайте про безпечне та якісне харчування для себе та для улюбленців", - звертається UAnimals.

Підготувала: Ніна Петрович