20:51 / 15.12.2023 Общество

Відбулося засідання у справі про усунення гірського сільського голови Романа Дмитріва з посади

За даними слідства, посадовець від імені сільської ради придбав у фізичної особи транспортний засіб для потреб територіальної оборони.

Сьогодні, 15 грудня 2023 року, відбулося чергове засідання Святошинського районного суду у справі про відсторонення Гірського сільського голови Романа Дмитріва від посади у справі про розтрату майже 700 тисяч гривень на закупівлі автомобіля для потреб територіальної оборони. Про це написав у Facebook Ілля Болгов.

Дізнався багато цікавого про героїчний (без перебільшення) шлях, який пройшов Роман Дмитрів при звільненні Київщини, його численні нагороди, грамоти і позитивні характеристики, волонтерські здобутки. Роман Дмитрів виявляється служив у лавах Гірської тероборони та сумлінно виконував всі обов'язки, покладені командиром. Через довгі багатогодинні розповіді захисника підозрюваного і самого Романа Дмитріва про його тяжку долю і що за весь час роботи на посаді голови він не заробив навіть на яхту і маєток, слухання вчергове перенесено.

Приємно було бачити активних жителів Гірської громади на слуханні і не дуже приємно працівників сільради та комунальних підприємств - підлеглих голови. Таким чином голова сільради намагається використати свій адмінресурс – бюджетників для тиску на суд. Також були присутні представники топменеджменту сільради, які отримують з рук Романа Дмитріва захмарні зарплати та премії. Цікаво за цей робочий день їм буде нарахована ЗП і додаткова премія?

Разом з тим 15 грудня суддею Святошинського районного суду у окремому судовому засіданні було прийняте рішення про арешт майна Романа Дмитріва, а саме квартири у с. Чубинськє, де він проживає. Обвинувачуваний за цією статтею КК карається позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з по¬збавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Отже, тепер є шанси, що у разі доведення вини Роман Дмитрів зможе компенсувати надані збитки громаді за рахунок продажу своєї квартири. Маю надію, що суд винесе справедливий вирок на користь нашої громади і захистить інтереси держави!

Нагадаю, що раніше за процесуального керівництва Київської обласної прокуратури повідомлено про підозру сільському голові Гірської громади Бориспільського району Роману Дмитріву за фактом розтрати чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч. 4 ст. 191 КК України).

За даними слідства, посадовець від імені сільської ради придбав у фізичної особи транспортний засіб нібито для потреб територіальної оборони. За автомобіль з місцевого бюджету сплачено 1,2 млн грн. Відповідно до висновку судової економічної експертизи це вдвічі більше за його ринкову вартість. Таким чином дії підозрюваного спричинили матеріальну шкоду сільській раді на майже 700 тисяч гривень.

Досудове розслідування здійснюється слідчими ГУНП в Київській області за оперативного супроводу УСР в Київській області ДСР Нацполіції України.