10:33 / 18.11.2023 Общество

Зима буде важкою, росія готується до атак, – Зеленський

Фото: president.gov.ua

росія готується до атак з метою обстрілу України у зимовий період. Проте, існує ймовірність, що вони не будуть настільки обширними, як минулого року.

Таку думку висловив президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю Lemonde, зазначивши, що російські війська готуються до масових ударів по енергетичних об'єктах України, накопичуючи ракети.

"Я думаю, що вони накопичують [ракети], але у них не набагато більше ракет, ніж раніше. Інакше б уже почали бомбити", - сказав Зеленський.

Президент вважає, що Україна готова краще, ніж у попередньому році, до можливих атак з боку росії. У минулому році окупанти намагалися призвести до відключення світла та опалення для українців. Проте, за словами Зеленського, цього року атаки не будуть мати такого великого масштабу.

"Я вважаю, що ми краще підготовлені до зими, ніж раніше. Але я не думаю, що Росія використовуватиме менше зброї. Зима буде важкою... З точки зору протиповітряної оборони ми перебуваємо в кращому становищі, ніж минулої зими", - додав президент.

Підготував: Сергій Дага