20:55 / 17.11.2023 Общество

В Нацуніверситеті оборони спростували інформацію про "відчуження" елітного авто заради власних потреб

Національний університет оборони спростував інформацію ЗМІ про "вимагання" директором закладу елітного автомобіля AUDI A8 Long  заради доукомплектування військової частини А2250

Національний університет оборони України застерігає ЗМІ про поширення фейкового листа від імені начальника Національного університету оборони України генерал-полковника Михайла Коваля до керівниці ТОВ "Порше Україна" щодо забезпечення автомобільною технікою.

Як повідомляє "Стопкор", інформацію про поширення підробки було опубліковано на офіційній сторінці Національного університету оборони України у Facebook 17 листопада.

"Шановні журналісти, зверніть увагу, що сьогодні в мережі інтернет активно поширюється лист, наче б то від імені начальника Національного університету оборони України генерал-полковника Михайла Коваля до керівниці ТОВ "Порше Україна" Марії Горань щодо забезпечення автомобільною технікою. Інформуємо вас, що цей лист є підробкою",- повідомляють в університеті.

Зазначимо, що попередньо, у низці українських ЗМІ публікувалася інформація про те, що начальник Національного університету оборони, генерал-полковник Михайло Коваль нібито звернувся до ТОВ "Порше Україна" з запитом передати на потреби ЗСУ дороговартісний легковик AUDI A8 Long за 150 тис. дол. для доукомплектування військової частини А2250 автомобільною технікою та для всебічного забезпечення Національного університету оборони України.

У фейковому зверненні "автори" наполягають, що передача автомобіля має здійснитися згідно з Законом України "Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану".

Тож, у відповідь на поширення неправдивої інформації в університеті оборони заявляють: "Допоки певні особи намагаються витрачати свої зусилля не на консолідацію суспільства, а на дискредитацію діяльності провідного навчального закладу держави, який готує еліту українського офіцерського корпусу, ворог радіє з того, що хтось знаходить чергову зраду там, де гартується Перемога!".

Національний університет оборони України також звертається до журналістів та представників ЗМІ з проханням заздалегідь перепровіряти інформацію перед оприлюдненням в інформаційному просторі.

Як повідомлялось раніше, наприкінці жовтня росіяни поширювали фейк про нібито взяття у полон голови ГУР Кирила Буданова - повідомлялось, що "взяли" його коли він приїхав перевіряти позиції ЗСУ під Авдіївкою.

Дар'я Якимець

Редактор стрічки новин