22:56 / 16.11.2023 Общество

Фаріон повторно надіслала звернення до Зеленського та Умєрова

Мовознавиця Ірина Фаріон заявила, що її звернення до президента Володимира Зеленського та міністра оборони Рустема Умєрова були повернені не зареєстрованими. Раніше вона надіслала ці звернення через нібито «хамську» поведінку двох військових.

Про це Фаріон написала у своєму Telegram.

«Нині надіслала первіснообщинним методом. До місяця посадовці-тимчасовці мають оцінити вчинок реінкарнованих матросів дибенків, а разом із тим загрозу большевизації армії. Бо що на язиці, те і в голові», — йдеться у її повідомленні.

Нагадаємо, що у зверненні Фаріон просила «вжити заходів щодо хамської поведінки заступника командира 3 ОШБр, майора ЗСУ Максима Жоріна і начальника штабу бригади "Азов" майора Богдана Кротевича…, які паплюжать честь українського офіцера і кидають тінь на всю українську армію».

Нещодавно Фаріон заявила, що «категорично не приймає» те, що деякі військовослужбовці, зокрема бригади «Азов», спілкуються російською мовою, зокрема в бою. Ця заява викликала хвилю критики на адресу Фаріон.

У відповідь на це майор Максим Жорін послав мовознавицю матом у своєму дописі. А майор Богдан Кротевич під час інтерв'ю Наталії Мосійчук назвав Фаріон «пособницею російської пропаганди і, можливо, людиною з високим рівнем деменції».

«Жорін та Кротевич вдаються до суб'єктивних оцінних суджень, що мають на меті публічно дискредитувати та паплюжити мою честь і гідність. Це ніщо інше як втілення так званої культури скасування», — наголосила Фаріон у зверненні.

Нагадаємо, що військовослужбовець і музикант Живосил Лютий відреагував на вимоги студентів Львівської політехніки і їхні мітинги під час воєнного стану проти викладачки: "Студенти льВівці - це шмаркотиння і блювотиння. Це темне майбутнє України. Не дай Боже такому зброду стати в очільництві державотворення".

Підготувала: Ніна Петрович