06:17 / 02.11.2023 Общество

Прикордонники не приймають документи у "Дії" для виїзду за кордон

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Прикордонники перестали приймати документи з "Дії" на пропускних пунктах для виїзду за кордон. Про це в інтерв'ю "Інтерфаксу" повідомив заступник начальника штабу Західного регіонального управління Держприкордонслужби Ігор Матвійчук.

"Закордонний паспорт має бути наявним фізично. Проте ми можемо прийняти документи в "Дії", які, наприклад, підтверджують, що особа має інвалідність. Паспорт в "Дії" може використовуватися тільки для ідентифікації особи, але не для перетину кордону, зокрема через деякі нюанси, скажімо так, програмного продукту...", – повідомив Матвійчук.

За словами представника Держприкордонслужби, прикордонники вимагають реальні фізичні документи та довідки через те, що почастішали факти підробки документів. 

"У нас були факти спроб показати документи в псевдо "Дії". Людина стверджувала, що він - багатодітний батько, показує нам три свідоцтва в додатку. А при прискіпливій перевірці з'ясувалося, що він намагався ошукати прикордонників, демонструючи фальшиві свідоцтва в підробленому додатку", – сказав Матвійчук.

Восени у порталі "Дія" стали доступними чотири соціальні сервіси:

  • допомога при усиновленні дитини;
  • допомога людині, яка доглядає за хворою дитиною;
  • допомога особам з інвалідністю дитинства та дітям з інвалідністю;
  • допомога на дитину одинокій матері або батьку.

Раніше в "Дію" повернули зміну місця проживання. Наразі цією послугою можуть скористатися лише жінки, діти та чоловіки непризовного віку.

Підготував: Сергій Дага