15:51 / 27.10.2023 Общество

Державна економічна освіта потребує більш прикладної програми навчання (опитування)

Економічна освіта, яку надають державні університети, має доповнитися прикладною частиною навчання. Таку думку висловили 79 % керівників українських компаній, які належать до великого бізнесу, за результатами опитування банку «Південний» у партнерстві з дослідницькою компанією Gradus Research*.

67 % опитаних вважають, що студентам державних вишів зможуть допомогти у навчанні програми стажувань. Ще 58 % висловилися за впровадження у навчальну програму лекцій практиків.

Дослідження стало базою програми підтримки Київського національного університету імені Тараса Шевченка від банку «Південний». Цю програму оформили у відповідний Меморандум про співпрацю.

В межах програми банк обладнає два приміщення у будівлі Економічного факультету – зробить лекційну залу і зону для відпочинку. В цих приміщеннях можна буде вчитися або відпочивати навіть при блекаутах.

В лекційній залі експерти банку і представники бізнесу будуть проводити семінари про практичну частину тих дисциплін, які студенти вивчають в межах своєї програми. Таким чином студенти зможуть отримувати практичні знання і розбирати реальні бізнес-кейси із фахівцями з багаторічним досвідом. Це допоможе їм у майбутньому працевлаштуванні.

В банку кажуть, що подібна ініціатива є вкрай важливою зараз, адже саме молоді кваліфіковані фахівці стануть надійною опорою економіки країни після війни.

Довідка:

Банк «Південний» – системно важливий банк і один із лідерів фінансового ринку України, який посідає третє місце у групі українських банків із приватним капіталом за розміром активів. Фінансова установа має прозору структуру акціонерного капіталу – бенефіціари банку Південний Юрій Родін і Марк Беккер мають частки 41,5% та 21,9% відповідно.

30 років «Південний» – стабільний фінансовий партнер для приватних клієнтів та бізнесу. Репутація банку підтверджується довірою топового портфелю клієнтів – обслуговуються у банку Південний власники великого та середнього корпоративного бізнесу України.

* Опитування проведено дослідницькою компанією Gradus Research методом самозаповнення анкети на платформі Gradus. Період проведення дослідження: червень-липень 2023 року, респонденти – керівники корпоративного сектора серед клієнтів банку «Південний», розмір вибірки – 43 експерти.