10:24 / 27.10.2023 Общество

На Харківщині оголосять примусову евакуацію дітей з 10 населених пунктів Куп'янського району

Ілюстративне фото з відкритих джерел

російська війська продовжують обстрілювати прифронтові та прикордонні населені пункти Чугуївського та Куп'янського районів Харківщини. 

Для збереження життя та здоров'я людей готується рішення про примусову евакуацію сімей з дітьми із 10 населених пунктів Куп'янської, Кіндрашівської та Курилівської громад Куп'янського району. Там перебуває 275 дітей. 

Про це в ефірі національного телемарафону розповів начальник Куп'янської військової районної адміністрації  Андрій Канашевич.

"Наразі у нас 275 дітей обліковується у тих населених пунктах, які знаходяться під постійними обстрілами, недалеко від лінії фронту. Але ми ще опрацьовуємо інформацію по іншим населених пунктах, бо ми розуміємо, що і сьогодні і завтра, до моменту прийняття рішення про примусову евакуацію є можливість батькам приїхати в будь-який населений пункт і там залишитись.

Тому це моніториться кожен день. Є старші по селах, по населених пунктах, які інформують своєчасно, для того, щоб ми могли своєчасно приймати таке рішення. 

Ми вже цю історію відпрацьовували в Куп'янському районі, у нас була примусова евакуація в свій час проведена по Петропавлівській, Дворічанській громадах. Це було в травні місяці, тоді ми вивезли більше 80 дітей. І наразі на сьогоднішній день у цих громадах дітей немає.

Петропавлівська громада вона взагалі знаходиться на лінії фронту, на сьогоднішній день всі населені пункти Петропавлівської громади у нас перебувають під масованими артилерійськими обстрілами...

Примусова евакуація - це обовязкова евакуація дітей. Тобто у будь-якому разі наша задача у тому, щоб на сьогоднішній день у тих населених пунктах, які небезпечні з нашої точки зору, наша задача полягає в тому, щоб стимулювати максимально батьків для того, щоб вони виїхали на територію, наприклад, міста Харкова".

Підготував: Сергій Дага