11:02 / 27.10.2023 Общество

Українці можуть відновити водійські права у чотирьох країнах

Ілюстративне фото з відкритих джерел

Україна продовжує розширювати програму відновлення втрачених водійських прав для своїх громадян. Тепер, крім існуючих можливостей, українці можуть отримати новий водійський документ у двох інших європейських країнах, збільшуючи загальну кількість країн, де ця програма діє, до чотирьох.

Ця ініціатива, як повідомляє Міністерство внутрішніх справ України, дозволяє українським громадянам відновити свої водійські права, якщо вони були позбавлені їх через порушення законодавства або інші обставини. Це важливий крок для тих, хто прагне відновити можливість керувати автотранспортом та дотримуватися правил дорожнього руху.

З цього моменту українці можуть отримати водійську ліцензію після втрати чи крадіжки у центрах обслуговування "Паспортний сервіс" навіть у Німеччині та Іспанії.

Для того, щоб отримати новий документ потрібно звернутись до підрозділу ДП "Документ" з офіційним запитом. Перелік необхідних документів:

  • Паспорт громадянина України з обов’язковим місцем реєстрації.
  • Довідка (оригінал або копія) про присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків (у разі його відсутності на ID-картці, штампу в паспорті або в базах даних МВС).
  • Документ, що підтверджує зміну прізвища, ім'я (у разі зміни особистих даних).

Підрозділи ДП "Документ" у Німеччині:

  • Кельн, Вроцлавська площа, 50668;
  • Берлін, Am Treptower Park 14 (2 поверх).

Підрозділи ДП "Документ" в Іспанії:

  • Валенсія, ст. метро Xàtiva (парковка напроти головного входу у вокзал Estació del Nord);
  • Мадрид, C. Adolfo Bioy Casares, 2, 28051 (Парковка комерційного центру LA GAVIA).

Підготував: Сергій Дага