13:53 / 24.10.2023 Общество

Колишній голова "Партії регіонів" Єфремов втік до росії, – ЗМІ

Обвинувачений у державній зраді соратник колишнього президента України Віктора Януковича, колишній голова фракції "Партії Регіонів" у Верховній Раді Олександр Єфремов після початку повномасштабного вторгнення росії втік до Москви. Про це йдеться у розслідуванні програми "Схеми".

"Єфремов виїхав з України після початку повномасштабного вторгнення рф через Словаччину і з того часу не повертався. Де він тепер? За нашими даними, у Москві. Перед вторгненням Єфремов неодноразово їздив до РФ – востаннє у лютому 2022-го", – йдеться у програмі.

Автори матеріалу встановили, що Єфремов зареєструвався у Москві, в елітних апартаментах у житловому комплексі "Тріумф-Палас" . Ця нерухомість записана на його сина – Ігоря Єфремова. Її загальна площа складає понад 650 квадратних метрів, орієнтовна вартість складає близько 4 млн доларів.

Журналісти зателефонували до Єфремова на його російський номер. Він відмовився відповідати на запитання, що він робить у Москві та чи планує повертатися в Україну.

Єфремова в Україні звинувачують у низці злочинів – за версією слідства, депутат допомагав росіянам захоплювати будівлі Луганської ОДА та СБУ у 2014 році.

Також його обвинувачують у держзраді. Cправа щодо нього перебуває на стадії судового розгляду.

У 2019 році Єфремов вийшов з-під варти після трьох років перебування у СІЗО Старобільська (Луганщина).

Спочатку ексдепутата відпустили під домашній арешт, а потім змінили запобіжний захід на особисте зобов’язання на два місяці, який після цього не продовжили.

Раніше BAGNET повідомляв, що суд дозволив провести спеціальне розслідування у справі колишнього нардепа Рената Кузьміна від забороненої ОПЗЖ. За даними слідства, колишній нардеп напередодні та після повномасштабного вторгнення рф в Україну розміщував у соціальній мережі та мобільному додатку пропагандистські матеріали на шкоду країні.

Підготував: Сергій Дага