04:04 / 24.10.2023 Общество

Як зберегти тепло, якщо не буде світла

22 жовтня окупанти обстріляли об'єкт енергетичної інфраструктури на сході і досить ймовірно, що вони продовжать це робити.

Українцям варто бути готовими підвищувати рівень тепла у помешканні.

  • Цей простий крок може здатися очевидним, але його важливість важко переоцінити. Відкрийте всі штори та жалюзі, щоб використовувати якомога більше сонячного світла. Це не тільки допоможе зберегти тепло в приміщенні, але й подарує вам чудовий настрій, отримуючи додаткову порцію сонячних променів.
  • Щоб максимізувати ефективність опалення, впевніться, що радіатори не перекриті меблями, такими як дивани. Уникайте розміщення крісла неподалік від батареї. Якщо забезпечити вільний доступ до радіаторів, тепло від центрального опалення буде рівномірно розподілятися по всьому приміщенню.
  • Цей метод може бути ефективним, особливо якщо ви живете один або з партнером. Просто залиште двері ванної кімнати відчиненими, коли ви використовуєте душ. Пара і тепло зігріють решту вашого житла, забезпечуючи ефективне розподілення тепла.
  • Уникайте закриття батарей шторами, оскільки тепло буде направлятися не в приміщення, а до вікна. Натомість розмістіть штори за радіаторами, щоб забезпечити ефективний розподіл тепла усередині кімнати.
  • Будь-які відкриті місця призведуть до потрапляння холодного повітря і втрати теплого повітря, що є критично важливим. Щоб уникнути цього, варто придбати дешеві засоби проти протягів (навіть якщо це будуть перепрофільовані предмети, наприклад, подушки чи ковдри), які значно допоможуть зберегти тепло у приміщенні.

Підготувала: Ніна Петрович