19:05 / 16.10.2023 Общество

Розвідка Великої Британії: рашистська ПВК "Редут" налічує понад 7 тисяч найманців

Розвідка Великої Британії заявляє, що в російській ПВК «Редут» зараз налічується, ймовірно, понад сім тисяч найманців.

«Приватна військова компанія «Редут» вербує найманців під виглядом «добровольців», у тому числі колишніх співробітників «Вагнера». Головне розвідувальне управління (ГРУ) генерального штабу росії, ймовірно, контролює і фінансує діяльність групи, включно з вербуванням. З початку вторгнення «Редут» брав участь у бойових діях у Донецькій, Харківській, Київській і Луганській областях. Зараз «Редут» є одним із кількох ПВК і добровольчих корпусів, які використовуються Міністерством оборони росії для посилення російських регулярних сил», – йдеться в повідомленні.

У розвідці зауважили: «цілком реалістичним» є те, що практика Міністерства оборони росії вербувати через «добровольчі» загони сприяла тому, що росія уникне подальших непопулярних мобілізацій.

«Редут» є збройним формуванням, яке контролюється та фінансується Головним розвідувальним управлінням Генерального штабу РФ (ГРУ). Журналісти Радіо Свобода ідентифікували сотню бійців і командирів «Редуту» та отримали доступ до телефонів російських військових, на яких зафіксовані їхні злочини на території України.

«Редут» фактично є секретною системою вербування тисяч росіян на війну проти України.

Підготувала Ніна Петрович