20:37 / 01.10.2023 Общество

Як приготувати смачний десерт, коли нема світла

Класичний торт "Наполеон" можна приготувати без випікання коржів, їх можна замінити печивом з листкового тіста "Вушка".

Це ідеальний рецепт на час блекаутів, коли вимикатимуть світло. Такий торт можна приготувати всього за 15 хвилин. А щоб добре був просочений, розрізати бажано вже наступного дня.

Інгредієнти

  • 1 кг печива "Вушка";
  • 1,5 л. молока;
  • 250 г цукру;
  • 6 ст. л. борошна;
  • 4-5 яєць;
  • ванільний цукор - 1 пакетик

У невеликій ємності яйця збийте з цукром та ванільним цукром. Додайте борошно. Добре вимішайте, щоб вийшла однорідна суміш.

В цей час на плиту поставте гріти молоко у каструлі з товстим дном, щоб під час заварювання крему, він не підгорів. Інакше зіпсується смак усього торта. Доведіть молоко майже до кипіння, щоб не було пінки.

Половину молока цівкою влийте у яєчну суміш, постійно помішуючи.

Одразу яєчно-молочну суміш цівкою лийте у каструлю з молоком. При цьому швидко перемішуйте по дну, щоб не підгорів крем. За хвилину крем почне густіти. Зніміть з плити.

Зазвичай торт перемащуємо охолодженим кремом. А вушка потрібно перемащувати гарячим.

Форму беріть краще роз'ємну. Коли у ній будете викладати торт, перший шар треба викласти печиво, кожне змочене у крем. Другий шар - уже не потрібно вмочувати у крем. Просто змащуйте кремом шарами.

Торт "Наполеон" з вушками - ідеальний рецепт на час блекаутів: покроковий рецепт

Сформований торт полити кремом, який залишився. Як тільки торт охолоне, помістіть в холодильник на 12 годин для просочення.

Такий крем можна приготувати заздалегідь і тримати в холодильнику, на випадок вимкнення світла, якщо немає можливості перемастити гарячим.

Тртик можна зробити різної висоти. Якщо не хочете сильно високий – візьміть неглибоку форму, якщо потрібен великий – використовуйте форму відповідного розміру.