14:04 / 27.09.2023 Общество

У ЗМІ пояснили зв'язок Ярової та корупціонера Пашинського

Над тим, щоб волонтерка та підприємниця Дана Ярова була призначена  на посаду заступниці міністра оборони, особисто працює колишній нардеп Сергій Пашинський, повідомляють ЗМІ. Він відзначився широким спектром комерційних інтересів у темі «оборонки», а також довгим корупційним шлейфом. І водночас Пашинський на сьогодні має міцний вплив на Міноборони.

На посаді заступниці міністра оборони Дана Ярова має відповідати за тилове забезпечення та державні закупівлі. Як наголошується, від цього призначення найбільше виграє саме Пашинський.

«Сергій Пашинський працює над втіленням цього призначення у життя. У той же час вже можна прогнозувати, до яких змін призведе отримання нею посади. Очевидно, що структури Пашинського остаточно «закріпляться» на фінансових потоках Міноборони, сформувавши корупційну монополію з поставок продуктів для ЗСУ», - йдеться у публікації.

З березня цього року Ярова стала ключовою фігурою в Антикорупційній раді при Міноборони. До того часу вона не мала жодного відношення до корупційних розслідувань та досвіду у галузі оборонних закупівель.

Протягом 2000-х вона працювала у низці банків та фінансових установ, а у 2010 році заснувала власне виробництво одягу «Даная». З 2016 року вона обіймає посаду директорки компаній «Веселка України» та «ДТРЕЙД».

Уже як член Антикорради Дана Ярова захищала компанію «Атомсервіс», визнану неблагонадійною. Про «Атомсервіс» відомо, що ця компанія пов’язана саме із Пашинським. Маловідома фірма цьогоріч перемогла у 8 з 22-ох аукціонів на продукти для армії, отримавши контрактів на 7,21 млрд грн. 

Також Ярова лобіювала інтереси виробника зброї КБ «Луч», де заступником гендиректора є син Сергія Пашинського.

На сьогоднішній день компанії, пов'язані з Пашинським, забезпечують майже 40% поставок бронетехніки та іншого військового обладнання за кошти державного бюджету. Після того, як він матиме на посаді заступниці міністра свою людину, його вплив на Міноборони тільки посилиться, застерігають автори публікації.