20:07 / 25.09.2023 Общество

Дана Ярова як заступниця міністра оборони: які ризики бачать в цьому призначенні

Фото: Дана Ярова/poglyad.tv

Ярослав Бондаренко та Ігор Савчук опублікували на своїй сторінці у "Фейсбуку" пост, в якому розповіли про діяльність радника Міністра оборони України Дани Ярової.

"Я не бачу нічого поганого лобіювати інтереси Пашинського та його бізнесу, бо вони співпадають з інтересами нашої Країни.

І питання тут зовсім не в Пашинському, а в наступному:

Якщо ти вдягаєш вбрання Попелюшки - то йому треба відповідати...

Тобто, щоб стати анти корупціонером, або щоб зайняти високу посаду - треба бути кристально чистим. На два стули сісти тут не вийде. А реально виходить все інакше",  – йдеться у повідомленні.

"Тьотя Дана, а наябувать непедагогічно

Почну з початку заочного знайомства Яровою:

2016 рік, ланцюжок розслідувань вивів нас випадково на персону Олександра Соколовського (Текстиль Контакт, друг родини Вови Зеленського):

1. Працюючий завод в окупованому Донецьку по "законам" та податкам т.з. #ДНР

2. Працюючі магазини Текстиль Контакт в окупованому Криму

3. Сайти компанії та магазинів на російських хостингах

!!! та вишенька на торті - поставки російського брезенту на мільйони прямо у Міністерство оборони.

Виявилося, що безпринципний торгаш Соколовський - представник 2-х російських заводів в Україні.

Після публікацій ряду розслідувань вантаж персонажа був арештований СБУ прямо на митниці.

В той час Дана Ярова була радником Міністра оборони України і дуже переймалася поставками в МО, перевіряла доки на ознаки корупції, дискримінації, прозорості...

Але водночас, вона, як і багато інших блогерів відвідувала зустрічи та "тусовки" так званої блогосфери, які влаштовував сам Соколовський.

Стрічка "фейсбук" у Дани просто сяяла цим прізвищем.

В момент публікації розслідування по Соколовському, Ігор Савчук публічно запитав Ярову, а що ж це відбувається: куди ж ви "антикорупціонери" дивитесь? Фінансування окупантів? а "торгівля на крові"?

Після чого почалася чорна компанія, влаштована Соколовським проти мене, Ігора, та навіть зачепили родину та дитину Голови ГО "Родини Небесної Сотні" Юлія Цепун.

В компанії приймала участь майже вся продажна "блогерська тусовка" Соколовського, в тому числі і Ярова.

З нас робили псевдоатовців, псевдоволонтерів, алкоголіків, наркоманів, ліпили нетрадиційну орієнтацію, запускали що я служив у беркуті, лізли в особисте життя та чіпляли дітей, ну і на кінець виявилося що ми з Ігорем "працювали на РФ"... )))

За чорнуху проти нас - за пост в ФБ платили до 1000дол, саме стільки було запропоновано всім знайомому в Україні волонтеру та добровольцю, який не став марати руки і напередодні старту "чорної компанії" подзвонив нам та все розповів.

Саме тому, я нещодавно написав по Яровій, що "бумеранг" ніхто не відміняв. Те, що зараз робить в ЗМІ протиборча сторона і орки проти Ярової - все те її компашка робила за бабло Соколовського з нами.

Відмінністю були тільки мотиви - ми боролися і продовжуємо це робити в інтересах країни, на відміну від Ярової, яка стала на бік не Країни, а особисто Соколовського.

І якщо зараз Ярова, що мітить на велику посаду вирішила погратися з сарказмом, то нехай не Пашинського згадує, а нехай дійсно згадає наприклад близького до себе персонажа Свірко. Навіть і цього буде достатньо.

Саме з цим персонажем, на якому клейма ніде ставити і провертали махінації по тендерам у МО бариги типу Соколовського ще у 2014-16 роках.

Більш того, зараз, в скандалі з тими ж турецькими куртками знову звучать прізвища Свірко - Соколовський...

Хтось бачив у чесної правдорубки Ярової хоч слово правди за них? НІ? Отож.

На сьогодні, цього достатньо, щоб почати переварювати інформацію, гуглити вказані мною прізвища та розбиратись, (кому це дійсно потрібно), або легше всього просто назвіть мене "рукою кремля" та йдіть собі далі на ..."пляжем".

... На фото костяк кишенькових блохерів Соколовського:

1. Зправа Бідонова, вона ж Катерина Золотарьова, "баєр" - приймає замовлення на чорний піар як в ЗМІ так і блогосфері. Співпраця з сайтами пула Медведчука, де на нас розміщувалася чорнуха.

2. Посередині - Монова, чорнушниця, що перша взяла замовлення у Соколовського.

3. Матюшин - співробітник компанії Текстиль Контакт Соколовського. В рідному місті відомий як аферист, волонтер по ресторанам з двома новенькими останніми айфонами.

4. Зліва - Дана Ярова.

Всі вони замазалися, в більшості всі у лайні з головою окрім Ярової. Ярова теж замазана, але вона продовжує мовчати та не називає прізвища людей-корупціонерів на яких працювала або яким добре "допомагала".

Тому не натягуйте сову на глобус, "незалежна блогер, бізнес-вумен, великий борець з корупцією" - то для необізнаних або лохів.

І на кінець:

1. Підтримую Пашинського, не хочу щоб його вибили з ринку зелені покидьки.

2. Вдячний, що нарешті таки антикорупційна рада запрацювала та Україна почала економити, точніше стали менше красти.

3. Вдячний Яровій як і іншим волонтерам за їх волонтерську роботу на благо України.

Тому не мішайте котлети з мухами.

Далі буде. Ярова може мовчати або покривати - я не буду. Ми ще доберемося до поставок Соколовським лайна з марлі у військові шпиталі під виглядом захисних костюмів від корони, та прийомку товару, якому немає обліку...